Građanska incijativa Podbrežnice pobijedila Grad: Zadarska ulica ostat će slijepa, a preživjet će i šetnica

radovi iza groblja
Na ovom mjestu će se graditi cesta, ali neće biti spojena sa Zadarskom ulicom / Foto: Gorica.info

Stanovnici velikogoričkog naselja Podbrežnica, udruženi u Građansku inicijativu Naša Podbrežnica, uspjeli su, barem zasad, pobijediti Grad Veliku Goricu, koji je želio Zadarsku ulicu spojiti s Dobrilinom ulicom. Time bi Zadarska ulica, koja je trenutačno slijepa, postala protočna do nove gradske trgovačke zone i puno prometnija nego je trenutačno. Istodobno je plan gradskih otaca bio uništiti i šetnicu koja spaja Podbrežnicu s Dobrilinom ulicom, te preko nje izgraditi spojnu cestu do Zadarske ulice.

– Uvažavajući prostorne planove i planove rada gradske četvrti, a s obzirom na punjenje prostora gospodarskim objektima, planirana je gradnja prometnice koja bi spojila Dobrilinu i Zadarsku ulicu u Podbrežnici. Budući na inicijativu građana koja se istoj protivi, Grad će napraviti samo dio prometnice i Zadarska ulica ostaje slijepa. O daljnjoj budućnosti odluku će donijeti građani Podbrežnice u suradnji s predstavnicima gradske četvrti – napisao je u četvrtak gradonačelnik Dražen Barišić na svom Facebook profilu i time indirektno priznao da je Građanska inicijativa pobijedila.

Barišić se, međutim, nije sastao s predstavnicima Građanske inicijative nego je obišao Podbrežnicu s predsjednikom tamošnje gradske četvrti Ivicom Kolarcom.

naša podbrežnica

– Nas nitko nije zvao na sastanak s gradonačelnikom. Potpisi na peticiji prikupljaju se do 1. kolovoza – kratko su nam odgovorili iz Građanske inicijative. Kao što smo već pisali, potpisi na peticiju skupljali su se online, a prošle nedjelje i fizički na pet lokacija u naselju.

Iako će, kako stvari stoje, Zadarska ostati slijepa, sadašnja šetnica će postati dio prometnice koja će spojiti Dobrilinu i buduće trgovačke objekte. Tamo se već dovršava gradnja centra talijanskog diskontera Europspina, uskoro će mu se pridružiti i Muller, a navodno ima još zainteresiranih investitora. Pješačka staza će, dakle, i dalje postojati ali će pokraj nje ići promet.

Je li ovo kraj ove priče ili će biti nastavak ovisi o (ne)zadovoljstvu ovakvim rješenjima onih koji su uključeni u Građansku inicijativu.

Neće biti ništa od najavljenog spajanja Zadarske i Dobriline ulice

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare