Velika Gorica i dalje bez novih zaraženih; u županiji jedan slučaj; u Zagrebu čak 31 novooboljeli – virus ušao u dom za starije

koronavirus zaraženi
Foto: Pixabay

 

 

14:00 U Hrvatskoj 86 novozaraženih

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je ukupni broj trenutno oboljelih 738. Njih 127 je na bolničkom liječenju, a od toga je na respiratoru devet pacijenata. U posljednja 24 sata nije bilo preminulih.

12:00 U 14 županija 76 novih slučajeva

Do podneva je podatke o novozaraženima koronavirusom objavilo 14 županija. U njima je u posljednja 24 sata evidentirano 76 novih slučajeva. Po broju novih slučajeva, nakon Zagreba s 31 slučajem, slijedi Splitsko-dalmatinska županija s deset.

11:30 U Zagrebu 31 novi slučaj, virus ušao u dom za starije

U Zagrebu u protekla 24 sata zabilježen 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a za 39 osoba određena je mjera samoizolacije, izvijestili su u subotu iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Trinaest novopozitivnih je iz privatnog Doma za starije i nemoćne osobe, za devet novih slučajeva utvrđeno je da su kontakti covid-19 pozitivnih osoba, a tri su uvezena slučaja – dva iz Švicarske i jedan iz Slovenije. Za jednu osobu utvrđeno je da je zaražena na vjenčanju, četvero oboljelih je negativne epidemiološke anamneze, a za jednu osobu još traje epidemiološka obrada. Trenutno je u Gradu Zagrebu 171 aktivni slučaj i 442 aktivne samoizolacije, a u posljednja 24 sata provedena su 384 testiranja.

11:00 Gorica i osmi dan bez zaraženih

Za Veliku Goricu i danas stižu dobre vijesti iz Zavoda za javno zdravstvo, nema novih slučajeva zaraze i to osmi dan zaredom. Na području naše županije u protekla 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom i to u Samoboru. Izliječeno je šest osoba, po dvije iz Zaprešića, Jastrebarskog i Ivanić-Grada, objavio je Zavod za javno zdravstvo.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 45 slučajeva, do sada su ukupno izliječene 193 osobe, a 11 ih je preminulo.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare