Gotov odmor za nogometaše Gorice: Krenule pripreme, prve službene utakmice čekaju ih već sljedeći tjedan

Prvi trening nakon samo tjedan dana pauze / Foto: HNK Gorica

Samo tjedan dana trajao je odmor nogometaša Gorice. U subotu je odrađen prvi trening čime su i službeno počele pripreme za njihovu treću prvoligašku sezonu, koju će početi na gostovanju u Varaždinu, za vikend oko blagdana Velike Gospe. Odnosno, za manje od dva tjedna. No, već u srijedu, 5. kolovoza, Gorica gostuje kod četvrtoligaša Lukavca u četvrtfinalu županijskoga kupa.

– Nema prostora za prijateljske utakmice, budući da nas sljedeći tjedan čekaju možda i dvije službene utakmice. Naime, u srijedu igramo četvrtfinale, a ako prođemo dalje, u subotu nas čeka i polufinale. S druge strane bit će protivnici iz nižih liga, ali bez obzira na to moramo takve utakmice shvaćati ozbiljno, budući da više nismo u natjecateljskom ritmu. U ovom trenutku najvažnije nam je pripremiti se za te utakmice na najbolji mogući način-  – kazao je trener Valdas Dambrauskas za web stranicu kluba.

I golmani su odradili prvi trening / Foto: HNK Gorica

Iako trener zasad ne želi postavljati ciljeve za sljedeću sezonu, gotovo je sigurno da ih čelništvo kluba neće postaviti niže nego za onu proteklu – osiguravanje mjesta koje vodi u europsko natjecanje. U prvoj prvoligaškoj sezoni Gorici je nedostajala samo jedna stepenica i samo tri boda da se to i ostvari, pa su za prošlu sezonu očekivali da će to i uspjeti. Ipak nisu, ponovno su bili jedno mjesto slabiji od željenog ali, sjetimo se, bodovni zaostatak za petim Hajdukom bio je ogromnih 11 bodova.

No, puno znoja treba proliti, puno golova postići i puno bodova osvojiti da se osigura viza za europsko natjecanje. Ako Gorica bude igrala srčano, navijači će ih bodriti kao i proteklih sezona. A tada neće izostati ni rezultati.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare