Opet promjena vremena: Dolazi nam tjedan s dosta kiše i bitno nižim temperaturama nego proteklih dana

Foto: Dorija Mlinarić

Velikogoričko i šire zagrebačko područje, prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, ovaj tjedan očekuje nova promjena vremena. I dok smo prošlih dana, preciznije većinu prošlog tjedna, imali pravo ljetno i  vrlo vruće vrijeme, stiže nam svojevrsno osvježenje, niže temperature i kiša.

Karta DHMZ-a

Već u ponedjeljak navečer mogla bi početi kiša, a prema prognozama DHMZ-a ona će padati praktično čitav utorak. Prema sadašnjim podacima, kiša bi povremeno mogla padati u srijedu i u četvrtak. Temperature zraka će tijekom dana u ponedjeljak ponovno dosegnuti i 30 stupnjeva Celzijevih, prema večeri će nekoliko stupnjeva pasti, a u utorak će se kretati između 20 i 25 stupnjeva Celzijevih. Srijeda bi na širem zagrebačkom području mogla biti, da tako kažemo, najsvježija ovaj tjedan jer temperatura neće prelaziti 20 stupnjeva Celzijevih.

Karta DHMZ-a

U četvrtak bi se temperatura ponovno trebala dignuti na 25 stupnjeva, kiša će tijekom dana prestati, a to će biti uvod u petak koji bi trebao biti lijep, sunčan i vrlo topao, ali ne i vruć jer bi se temperature trebale zadržati na 29 stupnjeva Celzijevih.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare