Kurilovčani tvrde da su im prošli tjedan zaboravili odvesti smeće, a iz VG Čistoće im odgovaraju da su ih obavijestili o promjenama za Novu godinu!?

odvoz smeća u kurilovcu
Foto: Gorica.info

Nesnosne vrućine zadnjih dana usijale su Veliku Goricu, a temperatura je posebno visoka u dijelu Kurilovca. Kurilovčani su jako ljuti na VG Čistoću jer im, kako tvrde, nije odvezla miješani komunalni otpad kao što to radi svake srijede. Kako su nam javili naši čitatelji kamion za odvoz smeća u ovaj kvart prošli tjedan nije došao. U Kurilovcu se smeće odvozi srijedom, osim ako na taj dan pada blagdan tada je odvoz u subotu. To pravilo vrijedi zadnjih desetak godina. Međutim, ni u subotu nitko nije došao isprazniti kante.

Poslali smo upit u VG Čistoću s pitanjima što se dogodilo i zašto iz Kurilovca nije odvezeno smeće, ali odgovor nismo dobili. Čim ga dobijemo, objavit ćemo ga.

– Cijelo dvorište mi smrdi, kanta je prepuna, sada smeće trpam u crne vreće. Djeci ne dopuštam niti da se približe kanti, strah me da ćemo se svi skupa zaraziti – požalila nam se jedna mlada majka iz Kurilovca.

Provjerom na web stranicama gradskog komunalnog društva, pronašli smo obavijest o odvozu komunalnog otpada na blagdane u 2020., gdje je navedeno da na Novu godinu 1. siječnja, Uskrsni ponedjeljak i Božić nema odvoza smeća, a na sve ostale državne praznike i blagdane odvoz je po redovnom rasporedu. Neki naši čitatelji su svoje kante ostavili u srijedu ujutro ispred svojih kuća, ali ni tada nije bilo odvoza, tvrde.

Odgovor iz VG Čistoće stigao je nakon objave teksta

Iz VG Čistoće kažu da se na njihovoj web stranici vidi da su početkom godine promijenili način odvoza otpada i to u rubrici Aktualnosti. Od ove godine otpad se skuplja, tvrde, sve dane u godini osim Nove godine, Uskrsnog ponedjeljka i Božića. Ta je obavijest dostavljena svim korisnicima s računima za 12 mjesec, pa im, misle u VG Čistoći, to može biti trajni podsjetnik tijekom cijele godine.

– Ako su našim korisnicima posude pune, slobodno svoj otpad mogu odložiti u vrećice koje zajedno sa posudom za otpad mogu iznijeti pri sljedećem odvozu – navode iz VG Čistoće.

Jesu li djelatnici Čistoće došli prerano?

Na našu Facebook stranicu komentar je napisala i Paulina Kiš.

– Prošli dečki ulicom u 7 ujutro, nikada tako rano ne dolaze. Ne znam da li je itko uopće iznio kantu večer prije ili tako rano ujutro, s obzirom da je bio neradni dan (radi se o srijedi, 5. kolovoza, op. a.). Ali da ulica izgleda divno sa hrpom kanta i vreća – ne! Nadam se da će VG čistoća barem biti fer toliko da pokupe i dodatan otpad uz kante  – napisala je P. Kiš.

VG Čistoća će, kao što je navedeno u njihovom odgovoru, pokupiti dodatni otpad. Problem je u onim ulicama u kojima se otpad odvozi jednom tjedno, pa će stanovnici morati uživati u “miomirisima” iz kanti do sutra.

Iako je VG Čistoća, očito, obavijestila korisnike o ovogodišnjoj promjeni načina odvoza otpada, ta gradska firma, ako joj je stvarno stalo do izgradnje dobrih odnosa s građanima, ne može jednostavno misliti da je sve riješeno jednim dopisom na početku godine i nekom obavijesti zabačenoj na tvrtkinoj internetskoj stranici. Budući se upravo ove godine, nakon tko zna koliko godina, promijenio način odvoza otpada na kojeg su građani navikli, mogli su, jednostavno, svaki mjesec u kojem postoje blagdani poslati dodatnu obavijest uz račune za prethodni mjesec.

No, očito je birokratsko shvaćanje obavljanja posla i u toj goričkoj gradskoj firmi uzelo previše maha. Pa i mogu tako kada imaju monopol u Velikoj Gorici, a očito ni njihovim šefovima iz Gradskog poglavarstva nije previše stalo do zadovoljnih građana. Ali sve će se to mijenjati kako će se približavati lokalni izbori…

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare