Zagrebačka županija dodijelila Velikoj Gorici 1,23 milijuna kuna, Pokupskom 500.000, Kravarskom 350.000, a Orlima 200.000 kuna za infrastrukuru

Župan Stjepan Kožić / Foto: Zagrebačka županija

Zagrebačka županija dodijelila je gradovima i općinama sa svog područja 13,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u prometu i komunalnoj infrastrukturi te za izgradnju i opremanje poduzetničkih zona i inkubatora. Od toga je Velikoj Gorici dodijeljeno 480.000 kuna za zbrinjavanje topada i 750.000 kuna za proizvodnu zonu Vukovinsko polje, kazali su za Goricu.info iz Zagrebačke županije.

Općina Orle dobila je 200.000 kuna za vdoopskrbu, Kravarsko 350.000 kuna za prometnu infrastrukturu, a Pokupsko 300.000 kuna za vodoopskrbu i 200.000 kuna za prometnu infrastrukturu.

– Svi gradovi i općine koji su prijavili projekte i ispunjavali kriterije natječaja, dobili su županijska sredstava! Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji između gradova, općina i Županije do sada su realizirani brojni projekti, a ovih 13,4 milijuna kuna konkretan je nastavak te suradnje s ciljem podizanja kvalitete života i ravnomjernog razvoja cijele županije – istaknuo je župan Stjepan Kožić.

Najveći dio sredstava, 7,4 milijuna kuna, dodijeljen je za izgradnju prometne infrastrukture. Po milijun kuna dodijeljeno je za vodoopskrbu i zbrinjavanje otpadnih voda, dok je 1,2 milijuna kuna dodijeljeno za zbrinjavanje otpada. Za izgradnju infrastrukture i opremanje poduzetničkih zona i inkubatora dodijeljeno je 2,75 milijuna kuna.

– Što se tiče komunalne infrastrukture, realizirat će se 44 projekata gradnje novih te sanacije i održavanja postojećih komunalnih objekata i prometnica. Iznos bespovratnih potpora za ovu namjenu unatoč korona krizi ostao je isti kao i prošle godine jer su ovo investicije koje imaju višestruki učinak na gospodarstvo, a posebice u očuvanju radnih mjesta – rekao je Kožić.

Na području Zagrebačke županije aktivno je dvadesetak poduzetničkih zona u kojima posluju brojne domaće i strane tvrtke, a u njihovu izgradnju i opremanje Županija je uložila više od 50 milijuna kuna.

– Želimo privući nove investitore, a dosadašnji trend je pokazao da investitori idu tamo gdje je dobra infrastruktura. Stoga smo rebalansom proračuna sredstva za infrastrukturu u poduzetničkim zonama povećali za milijun kuna tako da je gradovima i općinama za tu namjenu u ovoj godini na raspolaganju još 750.000 kuna – zaključio je Kožić.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare