Udrugama s velikogoričkog područja Zagrebačka županija dodijelila 125.000 kuna za projekte zaštite okoliša Udruge će tim sredstvima financirati različite akcije – od čišćenja divljih odlagališta, uređenja protupožarnih puteva, okoliša i pješačkih staza, radionice o recikliranju, akcije sadnje cvijeća i stabala

udruge zaštita okoliša
Foto: Pixabay

Zagrebačka županija objavila je popis udruga i društava koji su dobili 350.000 kuna iz županijskog proračuna za projekte zaštite okoliša. Među 19 udruga našlo se i sedam udruga s našeg područja kojima je pripalo 125 tisuća kuna.

Najviše sredstava dobila je udruga Vukovina u srcu za projekt Energija sunca na Ekološko-edukativnom parku Trokut i to 33.739 kuna, a među dobitnicima su i vatrogasci iz DVD-a Velika Buna koji će 14 tisuća kuna utrošiti na akciju čišćenja divljih odlagališta. Vrijedni članovi KUD-a Čiče iz Novog Čiča dobivenih 10.000 kuna potrošit će na suzbijanje ambrozije. Na popisu je i Klub žena Pokupsko, Eko regija Velika Gorica, Zelena akcija Mičevec i ZMAG-Zelena mreža aktivističkih grupa iz Dubranca.

Udruge će tim sredstvima financirati različite akcije – od čišćenja divljih odlagališta, uređenja protupožarnih puteva, okoliša i pješačkih staza, radionice o recikliranju, akcije sadnje cvijeća i stabala, objavila je Zagrebačka županija.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare