Fotoamateri: Svjetska meteorološka organizacija traži najljepše meteo fotografije za svoj kalendar Jedan autor na natječaj može poslati više fotografija, ali samo jedna fotografija može biti objavljena u kalendaru

natječaj Svjetska meteorološka organizacija
Foto: Gorica.info

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) i ove je godine raspisala natječaj za izbor najljepših fotografija koje će objaviti na kalendaru WMO za 2021. godinu. Tema natječaja je “Ocean, naša klima i vrijeme”. Rok za prijavu je 15. rujan, a rezultati će biti objavljeni 16. listopada. Kao i uvijek do sada, novčane nagrade za pobjednike nema, jedina nagrada je objava fotografije.

WMO traži visokokvalitetne i umjetničke fotografije koje imaju potencijala biti uvrštene na kalendar. Također, iz WMO-a naglašavaju da će među pobjednicima biti zastupljene fotografije iz svih dijelova svijeta.

U uži izbor natjecanja ulazi 50 fotografija za koje će se onda moći glasovati preko interneta. One s najviše glasova će biti glavni favoriti za kalendar, no završnu riječ imat će WMO-ov žiri koji će odabrati pobjednike tako da ispoštuje ravnotežu između fotografija iz svih dijelova svijeta. Ukupno će biti 13 pobjednika – jedna fotografija pronaći će svoje mjesto na naslovnici kalendara, dok će ostalih 12 zauzimati svaka po jedan mjesec.

Jedan autor na natječaj može poslati više fotografija, ali samo jedna fotografija može biti objavljena u kalendaru. Kod prijave fotografija nemojte zaboraviti navesti kratki opis te mjesto gdje je fotografija snimljena.

Fotografije autora iz Hrvatske već su godinama prisutne u WMO kalendaru i Hrvatska je zemlja iz koje na natječaj WMO-a dolazi izuzetno velik broj fotografija. Možda je ove godine red na vašu fotografiju.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare