Ministarstvo obrazovanja: Ne nasjedajte na lažni mail, nije istina da se svi u sustavu obrazovanja moraju testirati na covid

fake news
Foto: Pixabay

Nakon što se u javnosti pojavio email koji je upućen zaposlenicima koji rade u obrazovanju i u kojem ih se obavještava da se uvodi obavezno testiranje na Covid-19, Ministarstvo obrazovanja objavilo je da se radi o lažnim informacijama.

– Upozoravamo javnost na širenje fotografije u vidu maila lažnog sadržaja s ciljem zbunjivanja javnosti i širenja neistinitih informacija. Ministarstvo će poduzeti sve potrebne aktivnosti uključujući podnošenje prijave protiv nepoznatog počinitelja zbog širenja lažnih vijesti i stvaranja panike – objavilo je Ministarstvo obrazovanja.

U lažnom mailu ne samo da se poziva na testiranje svih, nego se navodi da će se “pozornost obratiti na osobe koje su preboljele koronavirus”.

– Takva osoba će morati raditi s djecom po posebnom režimu, odnosno bez pristupa djeci neko vrijeme. Molimo da što prije obavijestite vaše zaposlenike te ih pošaljete na testiranje čim prije. Srdačan pozdrav, Zdenka Čukelj, načelnica sektora za rani, predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu obrazovanja – navodi se u emailu upućenom zaposlenicima koji rade u obrazovanju.

Iz Ministarstva mole javnost da ne nasjeda na lažne i zlonamjerne informacije jer sve službene informacije se objavljuju na internet stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare