Ne propustite kazalište pod zvijezdama: Pogledajte predstavu Mačak u vreći na zagrebačkoj Opatovini

histrioni mačak u vreći
Foto: Ines Stipetić

Na zagrebačkoj Opatovini i ove godine možete uživati u kazališnim predstavama na otvorenom. Glumačka družina Histrion postavila je predstavu Mačak u vreći Georgesa Feydeaua u režiji Damira Lončara.

Mačak u vreći jedna je od Feydeauovih izvođenijih komedija pa je poslužila kao predložak za histrionski povratak u međuratni Zagreb, kada se grad razvija punom parom i živim punim plućima, ne zaostajući mnogo za europskim metropolama. Feydeauovi likovi su preneseni iz pariškog salona na zagrebačku Opatovinu, gdje bogati industrijalac Štaub želi kupiti tenora kako bi ucijenio HNK i natjerao ga da praizvede operu njegove kćeri. Kako to već u Feydeaua biva, niz sitnih previda i slučajnosti dovest će na njegov prag mladog Splićanina, za kojeg će Štaub pretpostaviti da je tenor, a zapravo je riječ o sinu njegova prijatelja Roje, koji se bavi trgovinom pršutom i koji ne zna pjevati ni za živu glavu. Mladić se pritom odmah zaljubljuje u jednu od nazočnih dama i od tog trenutka počet će se zaplitati sve dalje u mrežu nesporazuma i pogrešnih pretpostavki, u škripcu između tri žene, ljubavi i posla, Splita i Zagreba. Gledatelje će ova predstava zasigurno nasmijati i zabaviti, ali i podsjetiti na jedan davni, romantični Zagreb.

U predstavi igraju Franjo Kuhar, Ana Herceg, Davor Svedružić, Barbara Vicković, Filip Juričić, Dajana Čuljak, Ognjen Milovanović, Martin Kuhar

Mačka u vreći možete pogledati do 5. rujna svaki dan, osim nedjeljom i ponedjeljkom, u 20 sati, a cijena ulaznica je 100 kuna.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare