U Hrvatskoj će danas biti manje zaraženih, ali ne i kod nas: U Velikoj Gorici tri nova slučaja, u županiji ukupno pet, Zagreb ima 45 zaraženih Osam županija danas nema novih slučajeva zaraze /// U Splitsko-dalmatinskoj županiji 29 novooboljelih

koronavirus
Ilustracija: Pixabay

U posljednja 24 sata Velika Gorica ima tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a po jedan Zaprešić i Dugo Selo, objavio je županijski Zavod za javno zdravstvo. Na području županije trenutno su aktivna 66 slučaja, a do sada je ukupno izliječeno 230 osoba i 11 je preminulo.

U Zagrebu 45 novozaraženih

Zagreb ima 45 novih slučajeva u posljednja 24 sata. Testirano je 485 uzoraka, samoizolacija je određena za 74 osobe. Od 45 novooboljelih 20 su kontakti prethodno pozitivnih osoba, 14 su povratnici s godišnjih odmora, tri slučaja su importirana iz Austrije i BiH, za 6 osoba epidemiološka obrada još traje, a za dva se ne zna gdje su se zarazili, objavio je zagrebački stožer.

Capak: Danas ćemo imati manje zaraženih

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je za N1 da očekuje da će današnja brojka novozaraženih u Hrvatskoj biti manja od sto. Istaknuo je da se unatoč visokim brojkama proteklih dana, ne može govoriti o eksponencijalnom rastu.

– Danas će brojka biti nešto manja, sigurno manja od sto. To su varijacije koje imamo, preko vikenda je i manje covid ambulanti na terenu i radi se manje testova, ali to ne utječe bitno na rezultat. Tjedan prije smo imali tri dana između 20 i 30 brojke i onda je naglo skočilo. Na skok smo računali zbog gotovo milijun turista u Hrvatskoj i novih aktivnosti – rekao je Krunoslav Capak.

Naglasio je da se trenutna situacija u Hrvatskoj ne može uspoređivati sa Švedskom na proljeće jer je kod njih tad sve bilo otvoreno, radilo se i kretalo kao da se ništa ne događa, dok Hrvatska danas živi u “propisanoj novoj normali i ima ograničenja”. Pozvao je građane da se pridržavaju tih mjera jer to jedino onemogućava širenje virusa.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare