Udruge, provjerite jeste li na popisu: Zagrebačka županija dodijelila 1,4 milijuna kuna udrugama koje skrbe o ranjivim skupinama

udruge zagrebačka županija
Ilustracija: Pixabay

Udruge koje skrbe o osobama s invaliditetom, žrtvama nasilja u obitelji, hrvatskim braniteljima, umirovljenicima, djeci i mladima s poremećajima u ponašanju dobile su 1,4 milijuna kuna od Zagrebačke županije za projekte.

Za 46 projekata udruga koje se bave zdravstvenim, socijalnim i humanitarnim radom dodijeljeno je 1,1 milijuna kuna, dok je za 22 projekta braniteljskim udrugama dodijeljeno 275 tisuća kuna, priopćila je županija.

–  Suradnjom Zagrebačke županije i udruga dosad su realizirani brojni projekti koji su za cilj imali poboljšati kvalitetu života članovima našeg društva kojima je pomoć najpotrebnija, posebice osobama s invaliditetom. U osmišljavanje projekta uloženo je puno truda i rada članova udruga i volontera kojima ovim putem želim puno uspjeha u njihovoj realizaciji – rekao je župan Kožić dodavši kako je svaki realizirani projekt korak ka zajedničkom građenju boljeg društvenog okruženja.

Zagrebačka županija već godinama sufinancira projekte udruga. Natječaj se raspisuje početkom godine jer se radi o projektima koji se provode u dužem vremenskom razdoblju ili su pak organizacijski zahtjevniji poput sportskih susreta umirovljenika koji okupe i do 2000 sudionika, ističu u Zagrebačkoj županiji. Ove godine s obzirom na pandemiju koronavirusa brojni planirani projekati morali su biti odgođeni odnosno, ukoliko je to moguće, provedeni u epidemiološki prihvatljivim okvirima.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare