HZZO poziva građane da ne nasjedaju prevarantima: Ne prodajemo pojase za kralježnicu niti skupe aparate Osobe starije životne dobi najčešće su mete varalica i drskih kradljivaca, pa bi upravo naši stariji sugrađani trebali biti izuzetno pažljivi da ne nasjednu na prevare

hzzo prevare
Foto: Gorica.info

Osobe starije životne dobi često su na meti različitih prevaranata. Preko telefona im agenti telekomunikacijskih tvrtki nude usluge koje im ne trebaju i nagovaraju ih na potpisivanje ugovora. Policijska uprava zagrebačka gotovo svakodnevno izvještava kako drski kradljivci na ulici starijim gospođama trgaju i kradu nakit s vrata.

Upozorenje građanima uputio je i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) koji moli građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a. Ti ljudi nude usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana. Osiguranica s područja Zagreba prijavila je slučaj u kojem joj se osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati „pojas za kralježnicu“.

HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica. Iz HZZO-a ističu da se njihovo poslovanje odnosi samo na ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama građana.

Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata. Građane koji se nađu u sličnoj situaciji HZZO poziva da pokušaj prijevare prijave policiji.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare