Nacionalni stožer: Imamo 219 novih slučajeva, najviše u Zagrebu i Dalmaciji, u Velikoj Gorici dva, a u županiji još pet

coronavirus zaraženi velika gorica
Foto: Pixabay

Nacionalni stožer: Imamo 219 novih slučajeva

U protekla 24 sata zabilježeno je 219 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1520, objavio je Nacionalni stožer.

Na bolničkom liječenju su 122 pacijenta, od toga je na respiratoru 11 pacijenata. Dvije osobe su preminule. U samoizolaciji je trenutno 5459 osoba.

Velika Gorica ima dva nova slučaja

Velika Gorica i danas ima dva nova slučaja zaraze koronom, a u županiji ih je još pet. Tri su u Zaprešiću te po jedan novi slučaj u Jastrebarskom i Samoboru, objavio je Zavod za javno zdravstvo.

U Zagrebu najviše testiranja do sada, 47 pozitivnih nalaza

U posljednja 24 sata u Zagrebu su testirano 684 osobe, što je najviše do sada, a 47 nalaza je pozitivno, objavio je zagrebački stožer na konferenciji za novinare. Najviše je kontakata već oboljelih (20), 13 su povratnici s godišnjeg, za devet osoba nije se moglo utvrditi kako su se zarazili, a za šest još traje obrade, kazala je Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda Andrija Štampar. Šikić je pozvala građane da po povratku s godišnjih odmora smanje broj kontakata i čuvaju svoje ukućane.

Splitsko-dalmatinska županija ima 66 pozitivnih na koronu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 576 obrađenih testova danas je 66 novooboljelih osoba pozitivno na COVID-19. U samoizolaciji se nalazi 1109 osoba.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare