Koronamafija: Pohapsili organiziranu grupu kriminalaca koja je za 100 do 800 eura falsificirala testove na koronavirus

Ilustracija: Pixabay

Ako je bilo onih koji su (naivno) vjerovali kako ljudi s ovih prostora neće iskoristiti koronavirus i tuđu nevolju za dodatnu, nelegalnu zaradu danas se pojavila vijest koja će im razbiti i zadnje djeliće iluzije. Policija je u Srbiji uhapsila šestorku koja se bavila krivotvorenjem raznih dokumenata, a otkirveno je, među ostalim, i da su izradili na desetine lažnih PCR testova, objavili su u srijedu srpski mediji.

Krivotvoriteljska šestorka, navode mediji, djelovala je od početka ove godine, a vrlo brzo se prilagodila novim potrebama na tržištu koje, čini se, vapi za potvrdama o negativnim rezultatima testiranja na Covid19. Cijena falsificirane potvrde o testiranju kretala se od 100 do 800 eura. Srpska policija, po nalogu Tužiteljstva za organizirani kriminal, nastavlja istragu i obavlja pretrese na više lokacija.

Odavno znamo da je na ovim prostorima relativno jednostavno nabaviti falsificiranu svjedodžbu ili diplomu, uz nešto više rizika, “truda“ i novaca moglo se doći i do lažnih osobnih dokumenata, a očito je proradila i “proizvodnja“ lažnih potvrda o testiranju na koronavirus. I gotovo bismo se bili spremni okladiti da srpska šestorka nije jedina grupa u regiji koja se bavi lažiranjem potvrda korona testova.

Podsjetimo da se u Hrvatskoj bez uputnice obiteljskog liječnika može testirati za već od 501 kunu, jedino treba malo izdržati neugodan osjećaj dok vam dugačkim štapićem uzimaju uzorak za testiranje iz nosa. Potom treba pričekati nekoliko sati dok ne dobijete rezultat. I sve je u redu ako ste negativni. Pozitivni, pak, moraju u izolaciju čak i ako, na njihovi sreću, nemaju nikakvih simptoma.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare