Olujno nevrijeme protutnjalo Hrvatskom: Pijavica oštetila krovove obiteljskih kuća i rušila stabla, poplavljene ulice, kuće, brodice Područje Velike Gorice ostalo je pošteđeno u nevremenu, kratkotrajni ljetni pljusak spustio je temperaturu na ugodnih dvadesetak °C

munje nevrijeme
Foto: Pixabay

U nevremenu praćenom kišom i vjetrom koje je u utorak zahvatilo veći dio Hrvatske u mnogim su gradovima poplavljene ulice, na Jadranu su otrgnute brodice s veza, a vatrogasci su imali pune ruke posla na ispumpavanju vode iz kuća, objavilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a.

Na područje Požege oborinske vode poplavile su više desetaka ulica i veliki broj obiteljskih kuća, gospodarskih objekata te ustanova. Bilo je više od 50 intervencija vatrogasaca te komunalnih službi, poduzeća za ceste i policijskih službenika na ublažavanju i saniranju posljedica nevremena. Nakon kraćih prekida u opskrbi električnom energijom kvarovi su otklonjeni i opskrba je normalizirana.

Ništa bolje nije bilo ni u Virovitičko-podravskoj županiji. U naselju Četekovac i Mikleuš uslijed jake kiše imali su probleme s oborinskim vodama te su se napunili kanali. Vatrogasci iz DVD-a Četekovac radili su na ispumpavanju kanala u Četekovcu s dvije pumpe, u Mikleušu s jednom pumpom, a u ispomoć je pozvano i DVD Nova Bukovica.

Na cesti Slatinski Drenovac-Ćeralije osobno vozilo zapelo je u bujici. U vozilu je bilo troje ljudi, a uz pomoć drugog vozila je izvučeno iz vode.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i šire područje Zadarske županije. Županijski centar 112 Zadar zaprimio je više dojava od osoba koje su se zatekle s plovilima na moru te tražile pomoć kao i dojave o otrgnuću plovila s veza. Najviše dojava bilo je s područja Molata, Vira, Starigrada, Selina, Zaglava, Pakoštana, Bibinja i Paga.

Zbog nevremena praćenog obilnom kišom na područje Kutine i Repušnice bilo je 40-tak intervencija vatrogasaca na ispumpavanjima vode iz objekata, a na terenu su bile i ostale nadležne službe.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaprimljena je dojava o pijavici koja je prošla kroz zaseok Nazlići (Koprivno, Općina Dugopolje). Oštećeni su krovovi na šest obiteljskih kuća te je srušeno nekoliko stabala. Na mjestu događaja bili su vatrogasci koji su radili na sanaciji i policijski službenici.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare