Sljedećih dana trebat će vam i suncobran i kišobran: Vruće u petak, još toplije u subotu, u nedjelju ugodnije uz moguće pljuskove

Ušli smo u drugu polovinu kolovoza, a vremenske prilike su i dalje prave ljetne. Danas, u petak, čeka nas vedar i sunčan dan, najviše temperature zraka u našem kraju mjerit će se popodne i trebale bi se kretati oko granice 30 stupnjeva Celzijevih. Čeka nas ne baš previše ugodna noć jer se temperature možda neće spustiti ispod 20 stupnjeva.

Subota će biti još nešto toplija od petka. Najviše temperature sigurno će prijeći stupanj-dva iznad 30 stupnjeva Celzijevih. Oblaka, uostalom kao i u petak, nećemo baš vidjeti previše, a mogu poslužiti samo kao ukras na nebu i neće nam pružiti zaštitu od jakog sunca. Stoga ako trebate boraviti na otvorenom svakako imajte kapu, šešir, sunčane naočale, a izložene dijelove kože namažite kremom s visokim zaštitnim faktorom.

Nakon toga mogla bi uslijediti vrlo neugodna noć. Temperature zraka mogle bi ostati iznad 23 stupnjeva, a na tim temperaturama teško je spavati bez nekog ventilatora ili, još bolje, klima uređaja koji bi barem na kratko rashladio sobu. I onda u nedjelju neće vam na odmet biti kišobran jer bi nas mogli zadesiti pljuskovi, posebno u prvom dijelu dana. No, dobra je strana da će temperatura zraka biti ugodna, do 25 stupnjeva Celzijevih.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare