U jamu sakrili veću količinu različitog vojnog streljiva: Speleolozi ga pronašli, a policija uspješno uklonila Iz Ministarstva unutarnjih poslova podsjećaju građane, koji u svojim domovima drže oružje koje nije moguće legalno posjedovati ili eksplozivna sredstva, da još uvijek mogu bez sankcija tu informaciju dojaviti policiji te na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijskih uprava zagrebačke i ličko-senjske na području Ličko-senjske županije uspješno su uklonili i onesposobili eksplozivna sredstava, pronađena u speleološkoj jami. Radilo se o eksplozivnim sredstvima i opremi vojnog porijekla, a koja su zaostala još od Domovinskog rata, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Vojno streljivo pronašli su speleolozi koji su o tome izvijestili policiju te na taj način doprinijeli povećanju sigurnosti zajednice, ali i očuvanju prirode.

Iz policije podsjećaju kako još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva se vrlo često po dragovoljnoj osnovi izuzimaju od strane građana, pronalaze odbačena na odlagalištima otpada, uz prometnice, na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova, urbanim sredinama i sl.  Stoga, ukoliko pronađete takva sredstva nemojte im prilaziti niti ih dirati, a kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenih posljedica, već o tome odmah obavijestite policiju na broj 192 ili 112. Tada će na teren izaći policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu koji će na siguran i stručan način ukloniti sredstva te provesti njihovo onesposobljavanje.

Građani, koji u svojim domovima drže oružje koje nije moguće legalno posjedovati ili eksplozivna sredstva, mogu bez sankcija tu informaciju dojaviti policiji te na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim. Policija će doći na adresu, gdje se nalazi oružje ili eksplozivna sredstva, pregledati ga te na stručan i siguran način izuzeti, priopćili su iz policije.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare