Rušimo rekord u broju zaraženih koronavirusom već četvrti dan: U posljednja 24 sata zabilježeno 306 novih slučajeva

Foto: Pxabay

Čak 306 novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u protekla 24 sata u Hrvatskoj, objavljeno je u subotu. Broj trenutačno oboljelih, odnosno aktivnih slučajeva, je 2052. Među njima su 143 pacijenta na bolničkom liječenju, a od toga je njih 12 na respiratoru. Jedna je osoba preminula. U protekla 24 sata testirano je 2574 ljudi.

Najviše zaraženih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji (92) i Zagrebu (58). U Zagrebačkoj županiji također je bio rekordan dan s 19 novozaraženih, a tri nova slučaja zabilježena su u Velikoj Gorici. U ponedjeljak će biti postrožene protuepidemiološke mjere u Imotskoj krajini, kojima se ograničava broj prisutnih na svadbama, sahranama i ostalim okupljanjima većeg broja ljudi. I u Varaždinskoj županiji, u kojoj je zabilježeno 15 novih slučajeva, su sve zabrinutiji.

– Epidemiološka situacija ovime je narušena i više je ne možemo smatrati zadovoljavajućom. Apeliramo još jednom da se maksimalno pridržavamo uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Osobe koje se vraćaju s ljetovanja ili s nekog drugog rizičnog područja moraju biti odgovorne i ne približavati se starijim i bolesnim osobama barem prvih 7 dana po povratku, a u slučaju pojave simptoma bolesti obavezno se moraju javiti svojem liječniku obiteljske medicine radi upućivanja na liječenje i izolaciju. Strogo pridržavanje epidemioloških mjera u ovom trenutku je neophodno i nužno ako želimo imati zdravu zajednicu – istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare