U Velikoj Gorici tri nova slučaja zaraze Covidom-19, u Zagrebačkoj županiji ukupno čak 19, Zagrebu 58, kilometarske gužve za testiranje

koronavirus
Ilustracija: Pixabay

 

 

12:20 Rekordan broj zaraženih u Zagrebačkoj županiji

Čak 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji. Najviše novih slučajeva, sedam, ima Zaprešić, Samobor ima četiri, Velika Gorica tri, po dva Dugo Selo i Vrbovec, te jedan u Svetom Ivanu Zelini. Trenutačno je u Zagrebačkoj županiji aktivno 108 slučajeva, a u Velikoj Gorici 14.

12:15 U Splitsko-dalmatinskoj županiji 92 novozaraženih

Nakon petka kada su u Splitsko-dalmatisnkoj županiji zabilježena 103 slučaja zaraze, u subotu je taj broj nešto manji, 92, ali je i dalje jako visok. Osim 83 novih slučajeva koji se odnose na stanovnike županije, u posljednja 24 sata u toj je županiji otkriveno još devet stranih državljana pozitivnih na Covid-19.

10:00 U Zagrebu gužve za testiranja i 58 novozaraženih

U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ”Dr. Andrija Štampar“  provedeno je 660 testiranja na SARS-CoV-2, a zabilježeno je 58 novih slučajeva. Osam novooboljelih osoba ima negativnu epidemiološku anamnezu (zasad se ne zna kako su se zarazili), 19 osoba su kontakti pozitivnih osoba, a kod 22 novooboljele osobe je moguće izlaganje u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora. Istodobno na testiranje se čeka u koloni vozila dugoj dva kilometra.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare