Green River Festival: Zabava za sve uzraste na livadi uz Savu kod Hendrixovog mosta Do 20. rujna možete uživati u bogatom sportskom programu, atraktivnim radionicama za djecu i odrasle, ukusnim jelima i dobrom društvu

green river festival
Foto: Dinko Pasini

Zakoračiti u budućnost, zaviriti u prošlost i uživati u sadašnjem trenutku – tako bi se mogao opisati Green River Festival, u potpunosti usklađen s prirodom. Festival se održava na livadi pokraj zagrebačkog Hendrixovog mosta i do 20. rujna očekuje svoje male i velike goste. Bogati sportski program, atraktivne radionice za djecu i odrasle kao i pametna zona zasigurno će privući mnoge posjetitelje.

Zagreb je prvi domaćin ovog Festivala, koji sljedeće godine kreće na turneju po najvećim hrvatskim rijekama (Sava, Drava, Dunav), najavljuju organizatori udruga Priroda za sve.

Zagrebačko savsko kupalište nekada je bilo popularno mjesto druženja, zabave i zaljubljivanja. Nažalost, danas ono više ne postoji, no sačuvana su sjećanja i žive slike u filmu Tko pjeva zlo ne misli, kojeg će posjetitelji moći pogledati 2. rujna. Nezaobilazan dio savskog kupališta bio je Babinjak, žensko sunčalište, koje će ponovno oživjeti na ovom Festivalu, uz legendarni izbor za Miss Save. Izgradili su ga članovi Udruge od recikliranih materijala.

Kako spojiti prošlost s ljepotom sadašnjeg trenutka i novim tehnologijama osjetit ćete na solarnim ležaljkama, dok slušate glazbu sa solarne pozornice i rashlađujete se pod solarnim tuševima.

green river festival
Foto: Dinko Pasini

Organizatorica festivala, Ana Rosandić, naglašava da Festival kroz praktične primjere želi približiti posjetiteljima primjenu obnovljivih izvora energije kao učinkovitih rješenja budućnosti te potaknuti ljude na upotrebu i u vlastitim domovima. Dugoročni cilj je kroz obnovljive izvore energije osiguravati električnu energiju za cijeli festival i u potpunosti postati neovisan o mrežnom sustavu.

Jednom tjedno Green oaza ugostit će i tematske plesnjake, a navečer nastupaju DJ’evi, Jeboton ansambl i mnogi drugi. Klince očekuju kreativne radionice uz svakodnevne izrade maskica #reusedontabuse od recikliranih materijala, a u igrama bez granica mogu se okušati i djeca i roditelji.

Gurmane očekuju pivnica Medvedgrad, punjeni langoši, frkavci, slatke i slane green rolice i posebni kokteli Green River i Solar Sun, a 12. rujna širit će se miris šarana na rašljama u sklopu Ribičke večeri uz koncert Stampeda.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare