Nešto bolje brojke: Ukupno 136 novozaraženih, Velika Gorica bez novih slučajeva, u Zagrebačkoj županiji tri, a u Zagrebu ih je evidentirano 38

testiranje covid

Prema dosad prikupljenim podacima o novozaraeženima koronavirusom i danas bismo, kao i u nedjelju, mogli izbjeći dosezanje novog negativnog rekorda na razini Hrvatske. No to može biti povezano i s manjim brojem testiranja u nedjelju, budući se danas objavljeni rezultati temelje upravo na njima. Inače, ministar zdravstva Vili Beroš jutros je istaknuo kako je ljut jer se na rezultate testiranja u Zagrebu čeka i po 72 sata, pa se nada da će naći rješenje za njihovo ubrzavanje.

14:00 U Hrvatskoj 136 novih slučajeva

Nacionalni stožer objavio je da je na razini čitave države u posljednjih 24 sata zabilježeno 136 novih slučajeva.  Testirano je 1722 ljudi. Dvije osobe su preminule. U samoizolaciji je 7598 osoba. Stožer je danas održao i sastanak.
– Razmotrili smo cijelu situaciju. Ovaj sastanak je organiziran prije jeseni kako bi sustav mogao odgovoriti na izazove koji nas čekaju – kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dodajući kako je cilj da lokalni i županijski stožeri preciznije detektiraju žarišta, pa bi se donijele mjere koje bi se odnosile na to žarište, neko uže područje, neki uži segment ili čak na neku konkretnu pravnu osobu.

11:25 U 12 županija i Gradu Zagrebu 142 nova slučaja

Pristigli su podaci iz 12 županija i Zagreba koji pokazuju da su u posljednja 24 sata zabilježena 142 nova slučaja zaraze. I danas je najviše novih u Splitsko-dalmatinskoj županiji (55), a slijedi Zagreb s 38.

11:05 U Gorici nema novozaraženih, bolje je i u Zagrebačkoj županiji

Tri su nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena u Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata. Dva su u Dugom Selu, a jedan u Ivanić-Gradu. U Velikoj Gorici nema novozaraženih, a aktivnih je slučajeva, kao i u nedjelju, ukupno 15.

11:00 U Zagrebu 38 novozaraženih

U Zagrebu je u posljednjih 24 sata 38 pozitivnih na koronavirus. Ukupno je u tom razdoblju napravljeno 636 testova. Šest novozaraženih ima negativne epidemiološke anamneze, 14 su kontakti ranije oboljelih, sedam novih slučajeva je moguća izloženost priliom noćnih izlazaka, a devet ih je stiglo iz BiH. I u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar troje je pozitivnih na odjelu mikrobiologije, pa je rekao je ravnatelj Zvonimir Šostar, cijela smjena u samoizolaciji. Stoga je zamolio Zagrepčane koji imaju uputnice da se testiraju u domovima zdravlja.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare