Opet novi neslavni rekord: Danas 358 zaraženih u Hrvatskoj, u Velikoj Gorici troje, u županiji ukupno devet Najviše zaraženih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, županijski stožer uvodi nove mjere, zatvaraju se teretane i fitness centri, zabranjuju karmine, na sprovodima do 50 osoba, zabranjuju se posjete domovima za starije

koronavirus
Ministar zdravstva Vili Beroš

U protekla 24 sata zabilježeno je 358 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas 2.351. Među njima je 174 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 3.228 osoba. Dosad je preminulo 175 osoba, objavio je ministar Vili Beroš na konferenciji za medije.

Velika Gorica danas ima tri nova slučaja

U našem gradu danas su tri nova slučaja zaraze, a u Zagrebačkoj županiji još šest, objavio je Zavod za javno zdravstvo. Na području županije trenutno su aktivno 123 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 260 osoba, a 11 ih je preminulo.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 138 novih slučajeva

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 814 obrađenih testova danas je 138 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju.

– Više od pola su mlađa dobna skupina, prosjek godina je 35 godina. Više od pola oboljelih je u Splitu, velik broj oboljelih i dalje je u Imotskom, Makarskoj, nešto malo više u Sinju i Solinu. Po dobnoj skupini više od pola ih je između 20 i 30 godina. zarazilo se još pet zdravstvenih djelatnika, sveukupno ih je sada 25. Locirali smo žarišta u području određenih fitness centara. Žarišta su vezana uz bavljenje sportom i sportskim aktivnostima. I dalje imamo podatke za održavanje nekih obiteljskih okupljanja i vjenčanja pa shodno tome naš stožer je jutros predložio Nacionalnom stožeru određene mjere kako bi pokušali zaustaviti rast novooboljelih –  rekla je Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda na konferenciji za medije.

Luka Brčić, načelnik Stožera rekao je da očekuju tijekom dana odgovor na mjere koje su predložili Nacionalnom stožeru za cijelu županiju na rok od 14 dana, počevši od ponoći.

– Shodno epidemiološkoj situaciji određene prijedloge mjera uputili smo Nacionalnom stožeru. Tijekom dana ćemo dobiti odgovor na prijedlog – kazao je Brčić.

Predložene mjere su:

Obvezno nošenje maski u zatvorenim prostorima i ugostoteljskim objektima.

Održavanje vjenčanja do 50 osoba.

Održvanje obiteljskih okupljanja do 20 osoba.

Održavanje sprovoda do 50 ljudi.

Zabranjeno izražavanje sućuti.

Zabranjene karmine.

Zatvaranje teretana i fitness centara.

Izložbe, vjerska okupljanja, manifestacije… obvezne maske i distanca od 2 metra te dezinfekcijska sredstva.

Zabrana posjeta u domovima za starije.

Pojačana kontrola praćenja mjera.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare