U Hrvatskoj 304 novih slučajeva: U Velikoj Gorici pet novozaraženih, u Zagrebačkoj županiji 14, Zagrebu 68, Splitsko-dalmatinskoj županiji 109

Foto: Pixabay

Niti danas brojke o zaraženima koronavirusom, koje stižu iz županija, ne izgledaju dobro. Jučer je, podsjetimo, bilo 358 novozaraženih, a posebno je zabrinjavajuće stanje u Splitsko-damlatinskoj županiji u kojoj su od danas na snazi nove, strože protuepidemijske mjere.

14:00 U Hrvatskoj ipak nešto manje slučajeva nego jučer

U protekla 24 sata zabilježena su 304 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 2420. Među njima su 194 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata. Dvije osobe su preminule.

13:10 Đikić: Nemojmo se zavaravati, stanje je ozbiljno

Znanstvenik Ivan Đikić gostovao je danas u programu N1 televizije.
– Stanje je jako ozbiljno i potrebno je maksimalizirati napore svih, stožera, građana, liječnika, politike… Kad građani budu shvatili da je situacija ozbiljna imat ćemo mjere koje će donositi rezultate. Mi ne kontroliramo ovaj virus, virus je takav da ne znamo koliko se širi, ali dok god se politika bude miješala u rad službama koji se trebaju boriti protiv virusa, tada nećemo uspjeti. Ako ćemo građane uvjeravati da je sve pod kontrolom, bojim se da će te brojke još rasti. Kad imamo preko 300 novozaraženih moramo reći da je to ozbiljno, da je situacija jako ozbiljna – istaknuo je Đikić dodajući da nam na ozbiljnost situacije ukazuje i broj umrlih od koronavirusa tijekom ljetnih mjeseci u Hrvatskoj.

12:20 Veliki skok novozaraženih u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji

Čak 14 novozaraženih koronavirusom bilježe u Zagrebačkoj županiji, a od toga je pet novih slučajeva u Velikoj Gorici, po tri Zaprešiću i Dugom Selu,  po jedan u Samoboru, Svetoj Nedelji i Jastrebarskom. U Velikoj Gorici je trenutačno 14 aktivnih slučajeva, a u čitavoj županiji ukupno 129 – najviše u Zaprešiću (33 slučaja) i Dugom Selu (31).

11:50 Opet puno novih slučajeva u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 799 obrađenih testova Danas je 109 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Iz  Splita ih je 49, Hvara 4, Imotskog 3, Kaštela 5, Makarske 7, Omiša 1, Sinja 6, Solina 8,Starog Grada 1,Trilja 1, Vrlike 1, Dicma 4, Dugopolja 1, Hrvaca 3, Podgore 1, Podstrane 2, Prološca 4, Pučišća 2, Runovića 1, Segeta 1, Šestanovca 1, Tučepi 1, Zmijavaca 1 i Ciste Provo 1 osoba.Od 109 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 34 osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1376 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 41 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru.

11:20 “Zdravstveni sustav u Zagrebu funkcionira otežano”

Pročelnik zagrebačko Ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč rekao je danas da zdravstveni sustav u gradu funkcionira otežano, te da se poduzima sve kako bi radio što bolje. Danas je u Zagrebu zabilježeno 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno je testirano gotovo tisuću uzoraka. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ “Andrija Štampar”, dodao je da stanje nije alarmentno, da je situacija pod kontrolom, ali da se radi nadljudskim naporima i da je potrebno pridržavati se protupepidemioloških mjera i nositi maske.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare