Pripreme za početak nove školske godine: Zagrebačka županija osigurava 70.000 maski za učenike osnovnih i srednjih škola Županija nabavlja pamučne maske za djecu kako bi rasteretili roditelje i zaštitili djecu te njihove starije ukućane

zaštitne maske za učenike
Foto: Pixabay

Prvog školskog dana oko 32.000 djece koja pohađaju osnovnu i srednju školu na području Zagrebačke županija na klupama će dočekati po dvije pamučne perive maske – rečeno je danas na sastanku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije s predstavnicima svih lokalnih stožera na području županije i epidemiologa Županijskog zavoda za javno zdravstvo. Sredstva za kupnju maski osigurala je Zagrebačka županija.

Cilj je spriječiti širenje virusa među djecom i zato ravnatelji škola rade na stvaranju uvjeta kako bi se čitav niz propisanih mjera mogao provoditi u školama, rečeno je na sastanku.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Nenad Babić  podsjetio je kako je najavljeno da će se u predstojećem razdoblju izbjegavati donošenje horizontalnih mjera koje će se odnositi na cijelu RH.

– Sukladno uputi Nacionalnog stožera lokalni i županijski stožeri u predstojećem  razdoblju imat će vrlo važnu ulogu u smislu predlaganja mjera za svoja područja Nacionalnom stožeru – rekao je Babić te dodao kako trenutno u Zagrebačkoj županiji nema potrebe za donošenjem posebnih mjera.

– Zahvaljujući odgovornim građanima, ali i svim snagama civilne zaštite do sada nismo imali niti jedno žarište, a uspjeli smo sačuvati i domove za starije – istaknuo je Babić.

Sastanak je održan uoči početka nove školske godine te dolaska jeseni s ciljem pripreme za provođenje mjera sprečavanja širenja zaraze COVID-19 u predstojećem razdoblju. Dogovoreno je kako će se ovakvi sastanci održavati jednom mjesečno, a po potrebi i češće.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare