Provedite nedjeljno poslijepodne uz Kupu i navijajte: Nikad jača utrka kupskih čamaca Stari Brod-Letovanić

Utrka kupskih čamaca Stari Brod-Letovanić ove godine održava se zadnje nedjelje u kolovozu. Utrka počinje u 17 sati, duljine je 5,5 kilomeatra, start je u Starom Brodu, a cilj u Letovaniću, ispod stare jezgre mjesta i kapele Sv. Fabijana i Sebastijana. Glavna nagrada je novi čamac s prikolicom. Utrku organizira Turistička zajednica Općine Lekenik.

– Očekujemo preko 20 posada u 3 kategorije. Prema prijavama vjerujemo da će to biti najjača utrka do sada – kazao nam je Božidar Antolec iz Turističkog ureda Lekenik. Velika borba vodit će se između pobjednika Maratona lađa Udruge lađara Zagreb, Stabline i Bjelovara te sisačkih lađara koji su i dalje veliki favoriti kao višestruki pobjednici utrke, istaknuo je Antolec.

Utrka se vesla u drvenim i plastičnim kupskim čamcima. Na čamcu nisu dozvoljena nikakva pomagala, osobito motor, osim kante i pumpice za izbacivanje vode te jastuka za sjedenje. Utrka kupskih čamaca je kulturno-sportsko natjecanje koje se održava u sklopu kulturno-turističke manifestacije „Letovanić, selo pokraj Kupe“.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare