Uhićen poduzetni dvojac koji se bavio ilegalnim poslom: Policija pronašla laboratorij s 49 stabljika konoplja marihuane

Dvojica muškaraca uredila su u kući u Donjem Stupniku četiri laboratorija s rasvjetom, uređajima za ventilaciju i filtriranje zraka u kojima su uzgajali marihuanu, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Kako je priopćeno, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom i 42-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga (marihuana), u kući na području Donjeg Stupnika, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju i filtriranje zraka stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili konoplju tipa droga (marihuana).

Pretragom kuće policija je pronašla četiri improvizirana laboratorija s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojima je bilo zasađeno ukupno 49 stabljika konoplje tipa droga marihuana visine od 9 do 100 cm.

Također, pronašli su vrhove odrezane s drugih uzgojenih stabljika konoplje tipa droga marihuana ukupne mase oko 1033 grama i odrezane vrhove s lišćem ukupne mase oko 142 grama, plastičnu vrećicu ispunjenu mješavinom sitno rezanog duhana i droge marihuana ukupne mase oko 72 grama, limenu posudu ispunjenu s oko 15 grama mješavine sitno rezanog duhana i droge marihuana, dvije digitalne vage te novac za koji postoje osnove sumnje da je pribavljen preprodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su završili u pritvoru, a policija je  protiv njih podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare