Dolazi vrtuljak vremenskih (ne)prilika: Još jedan toplinski val, temperature iznad 30 stupnjeva Celzijevih, slijedi kiša, grmljavina i zahlađenje

DHMZ: Izgledi vremena za subotu i nedjelju

Sudeći prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda sljedećih dana imat ćemo, u doslovnom smislu riječi, promjenjivo vrijeme. Na velikogoričkom i zagrebačkom području u petak nas čeka pretežno sunčano i tek povremeno umjerena naoblaka. Tijekom jutra najniža temperatura bit će od 15 do 18, a najviša dnevna doći do do 30 stupnjeva Celzijevih.

Gotovo preslikano vrijeme imat ćemo i u subotu. Postoji, doduše, mogućnost da najviša temperatura zraka na našem području još malo poraste. Bit će vruće, posebno u nedjelju. Tog dana bi u našim krajevima moglo biti i 33 stupnjeva, a najtoplije se očekuje u Slavoniji gdje će se živa u termometrima penjati na 35 stupnjeva. U nedjelju popodne će već ponegdje na kopnu biti moguća destabilizacija vremena, kiša i lokalna nevremena.

DHMZ: Izgledi vremena za ponedjeljak

Izražene oborine čekaju nas u ponedjeljak. Kiša će padati i na našem području, a temperature će se spustiti i za više od deset stupnjeva u odnosu na nedjelju. U utorak bi oborine mogle biti vrlo rijetke ili čak prestati, a temperature će narasti na 23-25 stupnjeva. Tako bi se trebalo zadržati do kraja tjedna. No, je li ovo i kraj onog pravog, vrućeg ljeta u našim krajevima zasad je nezahvalno predivđati.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare