I tinejdžerice džepare u tramvajima: Uhićene djevojke jer su putnicima iz torbica krale novčanike i podizale gotovinu na bankomatima

džeparenje po tramvajima
Foto: Pixabay

Dvije mlade djevojke zajedničkim su snagama od starijih osoba krale novčanike i onda uz pomoć kartica podizale gotovinu na bankomatima, objavila je Policijska uprava Zagrebačka koja je dovršila kriminalističko istraživanje. Maloljetnu djevojku i 18-godišnju državljanku Bosne i Hercegovine policija sumnjiči da su zajedno počinile kaznena djela krađe.

Sumnja se da je maloljetnica 21. veljače oko 10.40. sati za vrijeme vožnje u tramvaju na relaciji od Draškovićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića, prišla 80-godišnjakinji te joj iz torbice otuđila novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Nakon što je izašla iz tramvaja osumnjičena je otišla do obližnjeg bankomata u Vodnikovoj ulici i bankovnom karticom oštećene podigla novac. Nedugo potom i na drugom je bankomatu, ovaj puta na Savskoj cesti, koristeći se ukradenom bankovnom karticom, pokušala podići novac, no u tome nije uspjela.

Meta maloljetnice bila je i imovina 75-godišnjakinje kojoj je također prišla u tramvaju i to 26. kolovoza 2020. godine oko 11.15 sati na relaciji između Kvaternikovog trga i Šubićeve ulice te joj iz torbice ukrala novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Nakon izlaska iz tramvaja i ovaj puta neovlašteno se koristila bankovnom karticom te je u Vlaškoj ulici na bankomatu u dva navrata podignula novac.

Također, sumnja se da je 12. kolovoza 2020. godine oko 12.15 sati, zajedno s osumnjičenom 18-godišnjakinjom, došla na tržnicu u Šubićevoj ulici, gdje su na pokretnim stepenicama prišle 65-godišnjakinji te je maloljetnica iz njenog ruksaka otuđila novčanik i predala ga 18-godišnjakinji. Nakon otuđenja zajedno su se udaljile s tržnice.

Šest dana kasnije, 18. kolovoza oko 12.30 sati osumnjičene su, sumnja se, ponovile krađu. Tada su na Savskoj cesti tijekom vožnje u tramvaju prišle 64-godišnjakinji te je maloljetnica iz njenog ruksaka otuđila novčanik s dokumentima i novcem, predala ga 18-godišnjakinji nakon čega su se trčeći udaljile Savskom cestom u smjeru juga.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 7.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih podnijeto je izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a 18-godišnjakinja je završila u pritvoru, objavila je policija.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare