Danas manje zaraženih: U Velikoj Gorici dvoje, u Zagrebačkoj županiji šestero, a u Hrvatskoj 146

zaraženi u velikoj gorici
Foto: Gorica.info

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo u Velikoj Gorici su dva nova slučaja zaraze, a u Zagrebačkoj županiji ukupno ih je šest. Od šest novooboljelih osoba četiri slučaja su povezana s boravkom u drugim državama, a dva uz ljetovanje na obali. Samoizolacija je propisana za još 16 osoba.

Na području naše županije do sada je evidentirano 455 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 289 osoba, a 11 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 155 slučajeva.

U Zagrebu 46 novih slučajeva

– Tijekom vikenda covid je bio u ekspanziji. Jučer smo u Zagrebu imali 46 novih, a 1040 osoba je u tri dana tražilo pomoć u covid ambulantama. Na testiranje je upućeno 320 osoba – izvijestio je na konferenciji za medije zagrebačkog stožera, pročelnik Vjekoslav Jeleč.

– Kontinuirano nam padaju brojke, imali smo u petak 93, jučer 46, bio sam u pravu da će biti tako. Imamo problem 15 novoboljelih su kontakti, devet je izloženost na godišnjim odmorima, a osam je uvoz. Imamo kontinuirani uvoz iz okolnih zemalja – izvijestio je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda  Andrija Štampar.

Hrvatska danas broji 146 novozaraženih

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 146 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih danas 2.649. Među njima je 251 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 14 pacijenata. U protekla 24 sata testirana je 1.591 osoba. Dosad je preminulo 186 osoba. U samoizolaciji je trenutno 8.681 osoba, objavio je Nacionalni stožer.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare