Imala u krvi 3,13 promila alkohola, sjela za volan, sudjelovala u nesreći, prošla bez ozljeda, završila na triježnjenju u pritvoru

policijski motor
Foto: PUZ

Vozačica (36) sjela je u auto i krenula velikogoričkom Avenijom pape Ivana Pavla II. prema državnoj cesti D-30. Došla je do raskrižja i sudjelovala u prometnoj nesreći. Vozačica je imala sreće jer je jedina šteta bila ona materijalna. Stigla je policija i, kako procedura nalaže, napravila alkotestiranje. Utvrđeno je da vozačica ima 3,13 g/kg, odnosno, kako bi se reklo u narodu, 3,13 promila.

Liječnici tu razinu alkohola u krvi nazivaju teškom opijenošću. Takvo stanje karakterizira otežani govor s nesuvislim trabunjanjem, tako pijan čovjek ima usporene kretnje koje teško kontrolira. Ako je za volanom, tako pijan vozač uglavnom sporo vozi uz rub ceste jer osjeća kao da je blokiran.

Iako to nije apsolutno precizno, probali smo izračunati što je vozačica morala popiti da bi došla do tog stadija pijanstva. Ako pretpostavimo da je pila čitavu večer, nekih četiri sata, te da je od posljednjeg alkoholnog pića do trenutka alkotestiranja prošlo pola sata, ispada da je vozačica trebala popiti 7 piva od 0,5 litara ili 1,8 do dvije litre vina ili 4 dcl do pola litre žestice. Količina alkohola s kojom bi se i mnogi muškarci teško nosili…

Vozačici je policija privremeno oduzela vozačku dozvolu i smjestila je u Jedinicu za zadržavanje i prepratu gdje je i provela noć do nedjelje ujutro. Sve je to popraćeno predajom optužnog prijedloga nadležnom sudu.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare