Ravnateljica velikogoričke gimnazije Brankica Žugaj: Pošaljite djecu u školu, mi brinemo o zdravlju vaše djece, to nam je prioritet

brankica žugaj
Ravnateljica Gimnazije Velika Gorica Brankica Žugaj

Ravnateljica Gimnazije Velika Gorica Brankica Žugaj gostovala je danas na N1 televiziji gdje je govorila o uputama Ministarstva obrazovanja za početak nove školske godine.
– Plan Ministarstva za novu školsku godinu je jako detaljan, a nedostaci će se rješavati u hodu – kazala je Žugaj. Prva poteškoća koju je spomenula je nedostatak tehničkog pomoćnog osoblja u školama.

– Sada moramo brinuti o zdravlju svih nas, više pažnje posvetiti dezinfekciji. U uputama za osnove škole stoji da za zapošljavanje tehničkog pomoćnog osoblja zahtjeve šalju ministarstvu. I mi se u srednjim školama nadamo da će i naše zahtjeve uvažiti, jer u ovom trenutku to nam je jako bitno – kazala je ravnateljica Gimnazije Velika Gorica.

Govoreći o potrebi za detaljnim uputama, rekla je da i “roditelji imaju svoje obveze i htjeli bi znati kako, na koji način da ih organiziraju”. Pohvalila je u ime ravnatelja, nastavnika i učenika komunikaciju s ministarstvom jer su otvorili help-desk, preko kojega daju informacije jako brzo, kao i mail adresu na koju se svi mogu obratiti.

Brankica Žugaj je poručila roditeljima da je iz dana u dan situacija drugačija. – Poručujem roditeljima da brinemo o zdravlju njihove djece, da nam je to prioritet, da ćemo učiniti sve da poštujemo epidemiološke mjere – kazala je ravnateljica.

Žugaj je uvjerena u to da će sve funkcionirati kako treba. – Ja sam optimist, a virus je mala čestica. Ako u bilo kojem trenutku dođe do nečega, mi smo na sve spremni. Spremni smo primijeniti neki od tri modela… Prilagodit ćemo se situaciji, učinit ćemo sve što je potrebno – istaknula je Žugaj.

Za zahtjeve sindikata rekla je da nastavnici imaju pravo biti adekvatno plaćeni za posao koji rade.

– Nastavnici imaju jako težak posao. Oni su taj posao izuzetno kvalitetno odradili prošle školske godine, sigurna sam da će i sada biti tako… Biti nastavnik nije samo znanje, obim posla se sigurno povećava, u tom smislu ćemo imati dijalog s ministarstvom i jednom sinergijom ćemo morati postići da sve ide kako treba, možda po različitim modelima, ali na dobrobit društva – kazala Brankica Žugaj i  pozvala roditelje da 7. rujna pošalju svoju djecu u školu.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare