Loše vijesti o broju novih slučajeva zaraze na našem području: Sedam novozaraženih u Velikoj Gorici i čak četiri u Kravarskom, u županiji 19

Foto: Pixabay

Devetnaest novih slučajeva zaraze koornavirusom zabilježeno je na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata, izvijestio je županijski Zavod za javno zdravstvo. Najviše novih slučajeva je u Velikoj Gorici (7 novozaraženih), a na drugom mjestu s četiri nova slučaja je općina Kravarsko. Slijedi Sveta Nedelja s tri novozaražena, Dugo Selo s dva, a po jedan ima Zaprešić, Sveti Ivan Zelina i Kloštar Ivanić.

Iz Zavoda ističu kako je od 19 novooboljelih osoba sedam povezano s boravkom u Bosni i Hercegovini, 11 su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj je iz Klinike za psihijatriju Vrapče, dok je za još jedan nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 32 osobe.

Stožer civilne Zagrebačke županije još je jednom apelirao na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare