Prevaranti varali po trgovinama: Krivotvorili bar kodove i kupovali skupe proizvode po nižim cijenama, policija ih uhitila Jedan bi prevarant u trgovini fotografirao bar kod, drugi bi izradio lažni bar kod s nižom cijenom, a onda su ih lijepili na skuplje proizvode

prevaranti s bar kodovima
Foto: Pixabay

Policija je uhitila pet hrvatskih državljana u dobi od 24 do 39 godina koje se sumnjiči za više prijevara. Prevaranti su krivotvorili bar kodove, u trgovinama ih lijepili na skupe proizvode i onda ih kupovali ispod njihove stvarne cijene.

Trojac u dobi od 24, 26 i 39 godina se sumnjiči da su u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, tijekom kolovoza ove godine u osam navrata došli u trgovački centar u Zadru, gdje bi 39-godišnjak fotografirao bar kod za identifikaciju proizvoda, zatim fotografiju proslijedio 24-godišnjaku koji bi potom izradio lažnu kopiju bar koda, ali s nižom cijenom, priopćila je policija.

Nakon toga bi 39-godišnjak u trgovini izrađenu kopiju zalijepio na sličan skuplji proizvod, kojeg bi potom 26-godišnjak kupio plativši skuplji proizvod po jeftinijoj cijeni.

Time je trojac trgovačko društvo oštetio za 10.500,00 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage njihovih domova i vozila te je pronađeno više predmeta koji potječu od izvršenih kaznenih djela. Svi predmeti su im oduzeti.

Također je utvrđeno da su njih trojica zajedno s 35-godišnjakom i 25-godišnjakinjom tijekom kolovoza takva kaznena djela počinili i na šibenskom i širem splitskom području, te istom trgovačkom društvu pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 13.000,00 kuna

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja svih petero su uz kaznene prijave pritvoreni.

U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 24-godišnjaka je pronađen pištolj kojeg je nelegalno posjedovao, a koji mu je oduzet te protiv njega  je podnesen optužni prijedlog.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare