Donosimo detaljne upute hodočasnicima koji sutra ujutro kreću na zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu Prije polaska potrebno je izmjeriti temperaturu, dok se hoda u koloni hodočasnici trebaju nositi masku, izbjegavati kontakt s osobama koje nisu iz istog kućanstva, nema organiziranog prijevoza autobusima za povratak

hodočašće u mariju bistricu
Foto: Marija Markulin Britvec

Velikogoričani sutra ujutro u 5 sati kreću na 29. zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu, koje je drugačije od svih ranijih hodočašća jer se organizira pod strogim protuepidemijskim mjerama. Stožera civilne zaštite donio je detaljne  upute za ovogodišnje hodočašće.

Polazak je ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije prema Šćitarjevu gdje ove godine neće biti organiziranog doručka, nego će svaki hodočasnik dobiti paket s prehrambenih proizvodima i vodom, bez zadržavanja.

Svi hodočasnici prije polaska na hodočašće obavezno trebaju izmjeriti temperaturu. Ukoliko imaju povišenu temperaturu, na hodočašće ne mogu ići.

Svaki hodočasnik mora imati masku i dezinfekcijsko sredstvo (za one koji to nisu u mogućnosti osigurati sami, osigurat će župa u suradnji s Gradom).

Prilikom okupljanja kod crkve Navještenja Blažene Djevice Marije treba ostati na otvorenom prostoru i držati razmak uz obvezno stavljanje maske.

Hodanje u koloni treba biti uz poštivanje razmaka, izbjegavati kontakt s osobama koje nisu iz istog kućanstva.

U Šćitarjevu se zadržavati što kraće i bez zaustavljanja, na punktovima s hranom uzeti pripremljene pakete.

U koloni od Velike Gorice do Soblinca, nakon kojeg se obično kolona rasformira na manje grupe, nositi maske cijelo vrijeme, a nakon toga ovisno o potrebi i broju ljudi u vašoj blizini.

Na svakom zaustavljanju izbjegavati nepotrebne kontakte, pokušati biti u društvu sa što manjim brojem osoba.

Po dolasku u Mariju Bistricu, gdje će biti dosta ljudi, nositi masku i držati potreban razmak, kako u slobodnom kretanju tako i tijekom održavanja mise.

Zbog epidemioloških mjera nema organiziranog prijevoza autobusima za povratak iz Marije Bistrice, hodočasnici sami trebaju organizirati prijevoz.

Ovogodišnje hodočašće ima posebnu nakanu,a to je molitva za prestanak pandemije izazvane korona virusom i što skoriji povratak normalnom životu, kazao je župnik Navještenja Blažene Djevice Marije Ivan Norbert Koprivec.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare