Na krijumčarenju migranata zaradili najmanje 2,2 milijuna kuna: Policija uhitila osam osoba Za prijevoz i transfer su naplaćivali najmanje 2.000 eura po osobi i dodatnih 300 eura za prijevoz svakog komada prtljage koju bi osoba imala sa sobom

krijumčari migranti
Foto: PU primorsko-goranska

Osmeročlana skupina švercera na ilegalnom prebacivanju migranata iz Bosne i Hercegovine, preko Hrvatske do Slovenije zaradila je najmanje 2,2 milijuna kuna odnosno gotovo 300 tisuća eura. Sedam osoba s riječkog i jedna s dubrovačkog područja uhićeni su u Rijeci i sumnjiči ih da su od 30. srpnja 2018. do 4. rujna 2020. godine na širem području Hrvatske nezakonito prevozili ilegalne migrante preko teritorija Hrvatske i međunarodnih granica s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom, objavila je policija.

Do uhićenja su, sumnja policija, uspjeli prevesti najmanje 129 stranih državljana koji ne udovoljavaju uvjetima za ulazak i boravak u zemljama Europske unije.

Dvoje od njih sedam, a to su 44-godišnjak i 30-godišnjak, su s nepoznatim osobama iz inozemstva dogovarali prihvat stranih državljana na graničnoj crti između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, većinom na području Karlovačke, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije te njihov transport kroz područje Hrvatske i prebacivanje u Sloveniju, a za iznos od najmanje 2.000 eura po osobi od državne granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske dalje u Sloveniju.

Dodatno su naplaćivali 300 eura za prijevoz svakog komada prtljage koju bi osoba imala sa sobom. Novac su naknadno dijelili između sebe, a od dijela tog iznosa za obavljeni posao isplaćivali ostale pripadnike zločinačkog udruženja.

krijumčari migranata
Foto: PU primorsko-goranska

Strane su državljane osobnim vozilima preuzimali na lokacijama u neposrednoj blizini granične crte Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom te ih prevozili na područje Primorsko-goranske županije, šire područje Bakra. Tamo su ih kraće vrijeme smještali na različitim, dogovorenim lokacijama, a potom ih istog ili sljedećeg dana prevozili dalje sa ciljem da im omoguće izaći iz Hrvatske na područje Slovenije izbjegavajući graničnu kontrolu.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare