Na našem području opet povećanje broja zaraženih: U Velikoj Gorici pet novih slučajeva, Zagrebačkoj županiji ukupno 13, a u Hrvatskoj 225

policija pješaci akcija
Foto: Pixabay

U Velikoj Gorici broj novozaraženih osoba koronavirusom raste posljednjih nekoliko dana, u posljednja 24 sata bilo je pet novih slučajeva, jedan više nego jučer. Na području Zagrebačke županije ukupno je 13 novih slučajeva, najviše u Gorici, potom dva u općini Brckovljani i po jedan u Svetoj Nedelji, Zaprešiću, Svetom Ivanu Zelini, Brdovcu, Kloštar Ivaniću i Rugvici.

Od 13 novooboljelih osoba 3 slučaja su kontakti prethodno oboljelih, 2 slučaja su povezana s boravkom u inozemstvu, 3 s ljetovanjem na obali, 2 sa svadbama, dok je za 3 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 34 osobe, izvijestili su iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Na području čitave države zabilježeno je 225 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas 2758. Među njima je 296 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 21 pacijent. U protekla 24 sata testirano je 3509 osoba.

Od sutra stupa na snagu nova odluka o pojačanim protuepidemijskim mjerama na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a njome se broj osoba na svadbenim svečanostima ograničava na 50, na ostalim privatnim svečanostima na 20. Također, ograničava se i broj osoba koje mogu biti prisutne na sahranama na 50. Karmine se mogu održavati samo u krugu obitelji i to s najviše 20 osoba, a sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare