Vozači, pazite kako vozite: Sutra počinje nova školska godina, nemojte djeci uništiti budućnost i život Na području Policijske uprave zagrebačke u prvih osam mjeseci ove godine, djeca su sudjelovala u 267 prometnih nesreća u kojima je jedno dijete smrtno stradalo, ozlijeđeno je 86 djece, od toga 14 vozača, 54 putnika i 18 pješaka

akcija poštujte naše znakove
Foto: Policijska uprava zagrebačka

Na području Policijske uprave zagrebačke u prvi razred sutra kreće oko 11.200 učenika, a na velikogoričkom području njih 736. I zato će tijekom rujna policiji nadzor prometa u zonama osnovnih škola biti prioritet. Promet će nadzirati s maksimalnim brojem policajaca i pripadnika prometne jedinice mladeži, najavili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Na početku svake školske godine, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja provodi edukativno-promidžbenu akciju „Poštujte naše znakove“ s ciljem zaštite djece u prometu.

Na području Policijske uprave zagrebačke u prvih osam mjeseci ove godine, djeca su sudjelovala u 267 prometnih nesreća u kojima je jedno dijete smrtno stradalo, ozlijeđeno je 86 djece, od toga 14 vozača, 54 putnika i 18 pješaka.

– Tijekom prvih 8 mjeseci ove godine na području Policijske postaje Velika Gorica u prometnim nesrećama ozlijeđeno je sedmero djece koja su zadobila lakše tjelesne ozljede. Njih petero u nesrećama je sudjelovalo kao putnici, dok je dvoje djece nastradalo kao pješaci, kažu u policiji.

Policija će također tijekom rujna, svakoga dana, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece u škole.

Također će nadzirati nedisciplinirane vozače, odnosno vozače koji ne poštuju prednost prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu. Jednako tako, policijski službenici će sankcionirati i sva nepropisno parkirana i zaustavljena vozila u zonama škola. Pojačano će se kontrolirati brzine kretanja vozila na prometnicama u zonama škola koja ne poštuju ograničenja brzine, u vrijeme trajanja akcije u zonama škola radit će i pripadnici prometne jedinice mladeži. Njihova zadaća je da u vrijeme dolaska i odlaska djece upravljaju prometom pješaka na pješačkom prijelazu u blizini škole.

Policija će samostalno, ali i u suradnji s Inspekcijom cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture provoditi nadzor autobusa kojima se organizirano prevoze djeca.

Akcija „Poštujte naše znakove“ provodi se od 1995. godine i upravo zahvaljujući toj akciji broj smrtno stradale i ozlijeđene djece na hrvatskim prometnicama od se tada znatno smanjio.

Djeci, roditeljima i nastavnicima želimo sretan, uspješan i siguran početak školske godine, poručili su iz policije!

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare