Blagajnica koja je mogla ići na more kad poželi: Šest godina prisvajala novac od prodanih ulaznica i ukrala gotovo 260 tisuća kuna

blagajnica krala novac od ulaznica
Ilustracija: PUZ

Punih šest godina blagajnica je prisvajala novac od prodaje ulaznica i tako je ukupno uzela 258.190 kuna. Kako je objavila Policijska uprava zagrebačka, 56-godišnja blagajnica je osumnjičena da je od početaka siječnja 2014. do početka studenoga 2019. godine kao zaposlenica ustanove na radnom mjestu naplate ulaznica na području Zagreba, kontinuirano protupravno prisvajala novac od naplaćenih ulaznica.

Blagajnica je da bi prikrila manjak novca u informatičkom sustavu, u kojem se vodi blagajničko poslovanje, unosila podatke da su ulaznice plaćene kreditnom karticom. Potom bi, sumnja policija, takve račune stornirala i za sebe zadržavala novac. Tako je u šest godina ukrala 258.190 kuna. Inače, s kreditnim karticama nije moguće platiti ulaznice.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela pronevjere i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, kažu iz policije.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare