Državne potpore za radnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom idu dalje: Zahtjevi za rujan podnose se od sljedećeg tjedna Potpore će dobiti i poslodavci kojima je rad ograničen zbog mjera Stožera civilne zaštite, ali će morati dokazati da imaju poteškoće u poslovanju odnosno da su im pali prihodi

pomoć poduzetnicima
Foto: Pixabay

Hrvatski zavoda za zapošljavanje objavio je da se potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Covidom-19 i potpora za mikropoduzetnike nastavlja i u razdoblju od rujna do prosinca ove godine. Rok za podnošenje zahtjeva za dobivanje potpora za rujan je od 15. rujna do 15. listopada.

Potpora za očuvanje radnih mjesta pogođenim koronavirusom uključuje sve djelatnosti kao i do sada, poput putničkog prijevoza, djelatnosti pružanja smještaja, pripreme hrane i pića, tzv. event industriju… Oni mogu dobiti potpore do 4.000 kuna po radniku uz uvjet pada prihoda za najmanje 60 posto.

Što se tiče potpore za mikropoduzetnike, ona uključuje iznos do 2.000 kuna po radniku za poslodavce koji zapošljavaju do 10 radnika uz uvjet pada prihoda za najmanje 50 posto, objavio je Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Važno je naglasiti da će svi poslodavci, bez obzira na djelatnost, koji ne mogu poslovati ili kojima je na bilo koji način ograničen rad sukladno odlukama Stožera civilne zaštite moći koristiti ove mjere, s time da će se za one kojima je rad ograničen odlukom Stožera (npr. skraćeno radno vrijeme, smanjen broj posjetitelja, itd.) po potrebi morati dokazati poteškoće u poslovanju (pad prihoda za 60 odnosno 50 posto).

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare