Kup: Gorica s puno sreće prošla Belišće, Kurilovec moćan protiv Papuka; u 1/16 finala Gorici stiže Novigrad, Kurilovec čeka Vinogradar

Gorica - Belišće 1:0 / Foto: Gorica.info

Uz puno sreće Gorica je na domaćem terenu u pretkolu Kupa prošla trećeligaša Belišće. Slavonski nogometaši propustili su iskoristiti toliko šansi koliko se ne vidi i u tri utakmce, a ne u jednoj. Sreća je pomazila Goričane, solidno je branio Ivan Banić, a jedini gol na utakmici postigao je u 27. minuti mladi 21-godišnji Juraj Spudić.

Belišćani stvarno imaju za čim žaliti. Loše predstave svjestan je i trener Gorice Valdas Dambrauskas, bez obzira što je na teren istrčala momčad koja nikada nije igrala zajedno, puna mladih igrača.

– Siguran sam da ćemo u nedjelju protiv Lokomotive gledati puno bolju Goricu – zaključio je nakon utakmice Dambrauskas.

Kurilovec, drugi velikogorički predstavnik u pretkolu Kupa, puno je učinkovitije riješio prvu prepreku – pobjeda nad Papukom od 4:0. Dvostruki strijelac bio je Hodak, a po jednom su zabili Sedlaček i Matoš.

Obje utakmice igrane su, zbog protuepidemijskih mjera, bez gledatelja. Tako će biti i u sljedećem, prvom kolu, odnosno 1/16 finala Kupa. Poznati su i parovi. Kurilovec dočekuje dojučerašnjeg žestokog takmaca iz Treće HNL Središte Vinogradar iz Mladine. Nakon smrti glavnog sponzora kluba Ivana Rubinića, Vinogradar je morao preseliti iz Treće lige u peti rang. Pretpostavlja se da Kurilovec ne bi trebao imati većih problema i u toj utakmici. No, naravno, s kupom se nikada ne zna. Gorica, pak, dočekuje Novigrad koji sada igra u Trećoj HNL Zapad. Prema rasporedu te bi se utakmice trebale igrati 7. listopada.

No, oba gorička kluba već sljedećeg vikenda nastavljaju s prvenstvima. Gorica i Kurilovec imaju 100-postotni učinak u prvenstvima – po tri pobjede u tri kola. U subotu, 12. rujna, Kurilovec kod kuće dočekuje NK Gaj-Mače, utakmica počinje u 16:30 sati, a u Trećoj HNL dopušteno je prisustvo gledatelja. Gorica će, pak, dan kasnije u Kranjčevićevu gdje je u 19:05 dočekuje Lokomotiva.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare