Počinje još žešći obračun trgovaca u Velikoj Gorici: Eurospin baca rukavicu Lidlu i ostalima – je li naš grad dovoljno velik za sve njih? Dobro pogledajte ponude prije nego se odlučite na kupnju u bilo kojoj trgovini /// Što o Eurospinu pišu na hrvatskim forumima /// Kupovina u Sloveniji i BiH i dalje se više isplati nego šoping u Hrvatskoj

Foto: Gorica.info

Vjerojatno nema obitelji u Velikoj Gorici i okolici koja posljednjih tjedana nije dobila neki letak megamarketa u kojem se, često isključivo za naše područje, izdvaja neka posebna ponuda. To ne treba čuditi jer se svi oni pripremaju za dolazak talijanskog diskontnog lanca Eurospina, koji baš danas, u četvrtak, otvara trgovinu u našem gradu. Nije to prva u Hrvatskoj, već su otvorene u Zadru, Požegi i Samoboru. Do kraja 2021. planiraju otvoriti 20 trgovina po Hrvatskoj, a konačni im je cilj dostići stotinu trgovina, ali se ne zna u kojem roku.

Kao i u slučaju bilo koje novosti koja se pojavi i oko Eurospina mišljenja su podijeljena. Njihov prodajni asortiman isključivo je sastavljen od njihovih, nama još uvijek nepoznatih, robnih marki. Upravo zbog toga njihovi proizvodi bi trebali biti jeftiniji, pa im je i propagandni slogan “Pametna kupnja”. Marketinški slogan već puno puta viđen na našem tržištu pa djeluje pomalo izlizano. No, ključna će biti ponuda Eurospina, cijene i kvaliteta proizvoda.

I Lidl je ulazeći na naše tržište imao filozofiju sličnu Eurospinovoj – jeftinije vlastite robne marke u središtu ponude. Danas su njihove robne marke poznate našim kupcima, ali u Lidlovim trgovinama danas nude i niz ostalih, brendiranih, proizvoda. Zbog slične prodajne filozofije smatra se da je Eurospin najveći konkurent upravo Lidlu. I baš zato je Lidl u Velikoj Gorici pokrenuo ciljanu kampanju kojom kupcima u dvije svoje trgovine ovog tjedna nude 15 posto popusta koji možete iskoristiti sljedećeg tjedna. Naravno da tu ponudu treba dobro promotriti jer se dodatni popust ostvaruje tek kada potrošite 120 kuna u kupnji ili više, a  popust se, naravno, ne odnosi na sve proizvode. Nema tog dodatnog popusta na artikle na akciji, cigarete, duhanske proizvode i hranu za novorođenčad.

Oči treba  dodatno otvoriti i kod ponuda Eurospina. Kritke onih koji su već kupovali, ali i pohvale svakodnevno pune stupce na forumima. Nekima se dio Eurospinovih proizvoda sviđa, a drugi dio im baš nije po volji. Kritike i pohvale na račun talijanske trgovine možete ih pročitati na ovom linku.

Vjerojatno zbog ulaska Eurospina nisu baš bezbrižni ni u ostalim trgovačkim lancima, pa tako niti u onima koji rade u Velikoj Gorici – Kauflandu, Konzumu i Sparu. Gorica jest šesti grad po veličini u Hrvatskoj, ali se postavlja pitanje je li dovoljno velika za toliko trgovačkih lanaca. No s time glavu trebaju razbijati njihovi direktori, a još žešća tržišna utakmica, treba se nadati, ići će na ruku potrošačima koji očekuju veću kvalitetu i manje cijene.

Ne treba, međutim, zaboraviti da se još uvijek više isplati kupovati u obližnjoj Sloveniji ili malo udaljenijoj Bosni i Hercegovini. Tamo su cijene većine proizvoda, provjereno, niže. Je li razlika samo zbog različitih stopa PDV-a ili, možda, i u cjenovnoj politici trgovaca – za kupca nije bitno. Do slovenskih Brežica iz Gorice treba 40-ak minuta i trenutačno jedina prepreka za odlazak su rigoroznije granične protuepidemijske mjere, ali i one će jednom popustiti.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare