Policija objavila detalje stravične nesreće kod Ježeva: Turski vozač poginuo dok je mijenjao gumu na kamionu U jučerašnjoj nesreći poginula su dva vozača, jedan je turski državljanin, a drugi crnogorski, objavila je policija

stravična nesreća kod ježeva

Nakon odmorišta Ježevo u smjeru istoka, jučer,  9. rujna oko 16 sati na A3 sudarila su se tri kamiona i dva osobna vozila. U stravičnoj nesreći kod Ježeva poginuli su vozači kamiona koji su se zapalili. Promet je satima bio zatvoren, a očevid koji je počeo sinoć završio je tek danas poslijepodne. Policijska uprava zagrebačka objavila je detalje nesreće.

Jučer,  9. rujna oko 16 sati na A3, 3 km nakon odmorišta Ježevo u smjeru istoka, prema dosad prikupljenim informacijama, zasad nepoznati vozač upravljao je teretnim vozilom crnogorskih nacionalnih oznaka, a koji je vukao priključno vozilo. Vozilo se kretalo južnim kolnikom A3 lijevom prometnom trakom u smjeru istoka. Dolaskom do 57. km + 300 metara prestrojavao se u desnu prometnu traku pritom je skupom vozila prošao na dio prometne trake namijenjene za zaustavljanje vozila u nuždi. Nakon toga je prednjim desnim dijelom naletio na stražnji lijevi dio priključnog vozila, a koji je vuklo teretno vozilo turskih nacionalnih oznaka, a kojim je upravljao zasad nepoznati vozač.

U trenutku prometne nesreće i to teretno vozilo je bilo zaustavljeno na prometnoj traci namijenjenoj za zaustavljanje vozila u nuždi, zbog zamjene gume na desnoj središnjoj osovini priključnog vozila. Od siline naleta došlo je do zapaljenja oba vozila te je teretno vozilo zajedno s priključnim vozilom odbačeno naprijed te je prednjim dijelom naletio na stražnji dio priključnog vozila, a koji je vuklo teretno vozilo također turskih nacionalnih oznaka i bilo zaustavljeno na prometnoj traci namijenjenoj za zaustavljanje vozila u nuždi. Naime, vozač je stao kako bi pomagao kolegi vozaču zamijeniti gumu. I to vozilo se nakon prometne nesreće zapalio.

Od siline udara došlo je do rasipanja tereta sa sva tri skupa teretnih vozila dok je jedna rola bala papira pala na prednji dio osobnog vozila bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, koje se kretalo istim kolnikom lijevom prometnom trakom u smjeru istoka. Otvoreni požar zahvatio je i stražnji dio njegovog vozila. Potom je na rasute materijale naletjelo vozilo bjelovarskih registarskih oznaka. Nakon zaustavljanja i ovo vozilo se zapalilo. Nakon kraćeg vremena požar se proširio na metalnu zaštitnu ogradu i na travnatu površinu.  Požar su ugasili vatrogasci.

U prometnoj nesreći dvije osobe su smrtno stradale od kojih je jedan državljanin Crne Gore, a drugi Turske, dok druge osobe nisu ozlijeđene. Tijela su prevezana na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Očevidom su rukovodile zamjenice Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu te je očevid obavljen u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke.

Od 15.55 sati otvoren je lijevi prometni trak kolnika A3 u smjeru istoka, objavila je policija.

Požar kamiona na A3…

Objavljuje Vatrogasci – Oni su naši Heroji u Srijeda, 9. rujna 2020.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare