Bespovratna potpora poduzetnicima: Zagrebačka županija dijeli do 100.000 kn za jačanje konkurentnosti, natječaj je otvoren do 30. rujna Županija sufinancira projekte s do 40% ukupnog iznosa /// Poduzetnici koji se bave proizvodnim djelatnostima mogu dobiti do 100.000 kn /// Poduzetnici iz sektora neproizvodnih djelatnosti mogu dobiti do 40.000 kn

proizvodno poduzetništvo
Bespovratna potpora za male poduzetnike u proizvodnji do 100.000 kn / Foto: Pixabay

Do 100.000 kuna bespovratne pomoći mogu dobiti poduzetnici iz Zagrebačke županije koji se bave proizvodnim djelatnostima. Do 40.000 kn može se dobiti za neproizvodne djelatnosti. Zagrebačka županija je, naime, raspisala javni natječaj za dodjelu potpora malim gospodarstvenicima. Natječaj je otvoren do 30. rujna.

Bespovratna potpora za proizvodne djelatnosti mogu se koristiti za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za iste svrhe mogu se koristiti i sredstva namijenjena poduzetnicima koji se bave neproizvodnim djelatnostima. No, oni mogu novac iskoristiti i za uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti. Važno je napomenuti, ističu u Županiji, kako se  bespovratna potpora odobrava samo za jednu namjenu, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40% ukupnog iznosa.

Ukupan iznos koji će Zagrebačka županija osigurati za ovaj natječaj bit će do 8,5 milijuna kuna. Točan iznos će se definirati nakon što se svim prijaviteljima, koji su zadovoljili uvjete iz prethodnog natječaja vezanog uz potpore poduzetnicima pogođenim pandemijom COVID-19, dodjele sredstva i analiza punjenja županijskog proračuna.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr, ili na broju telefona 01/6009-457.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare