Vozači: Ako vam ne radi baterija na ENC uređaju, ne možete je zamijeniti već morate kupiti novi uređaj koji košta 122 kune U HAC-u kažu da zamjena baterija nije moguća jer se radi o sofisticiranom uređaju

"koliko košta novi enc uređaj"
Foto: Gorica.info

Moj ENC uređaj odjednom je prestao raditi, želio sam promijeniti baterije, ali nisam uspio, a iz HAC-a mi kažu da moram kupiti novi uređaj – požalio nam se jedan naš čitatelj. Pitali smo Hrvatske autoceste zašto se baterije na uređaju ne mogu zamijeniti.

– ENC uređaj je sofisticirani elektronički sklop koji u svojoj internoj memoriji ima pohranjene sve potrebne podatke za Hrvatske autoceste kako bi korisnik s uređajem mogao platiti cestarinu, stoga zamjena baterija u uređaju nije moguća – odgovorili su nam iz HAC-a.

HAC korisnicima usluge elektroničke naplate cestarine (ENC) kupnjom uređaja jamče ispravnost dvije godine. To znači da se u jamstvenom roku za neispravni ENC uređaj može  dobiti novi uređaj bez naknade.

U slučaju neispravnosti ENC uređaja nakon isteka jamstvenog roka ili tijekom jamstvenog roka iz razloga koji nisu pokriveni jamstvom korisnik, ukoliko želi nastaviti koristiti ENC uslugu, može kupiti novi uređaj koji košta 122  kn, pojašnjavaju u HAC-u. Ako ste imali još neiskorištenog novca na starom uređaju, on će biti prebačen na novi ENC uređaj prilikom aktiviranja.

Elektronička naplata cestarine ima sve više pobornika jer je, prema podacima HAC-a, u 2019. prodano 95.013 ENC uređaja. Dio tih uređaja imao je određene kvarove te je u jamstvenom roku zamijenjeno 3.280 uređaja.  U prvih sedam mjeseci ove godine prodano je 44.942 ENC uređaja, a zamijenjeno u jamstvenom roku 1.506 uređaja. Pitali smo HAC o kakvim se kvarovima i neispravnostima radi, kažu to utvrđuje isključivo proizvođač uređaja.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare