Malogorička ulica (3. dio): Grad priznao propuste i lošu obnovu, slijedi novi popravni ispit, ceh plaća VG Komunalac, ali dio će platiti i građani Grad je naručio obnovu kolnika u Malogoričkoj po uzoru na obnovu Šenoine ulice /// Gorica.info kreće u provjeru kvalitete obnove i te ulice /// Sutra nastavak sage o obnovi goričkih ulica

malogorička ulica obnova
Malogorička ulica: Nikome nije jasno zašto se barem dio rubnjaka nije zamijenio tijekom radova / Foto: Gorica.info

Malogorička ulica postala je svojevrsna velikogorička atrakcija. Šetači koji prolaze tom ulicom s nevjericom promatraju način na koji je ulica uređena i obnovljena ili valove u asfaltu koji su još vidljiviji nakon što su iscrtane crte po sredini kolnika.

Posebna je atrakcija dio uz križanje s Fabijančićevom gdje je kolnik zbog debelog asfaltnog sloja i uništenih rubnjaka praktično izravnat s nogostupom. Ništa gotovo nije pomoglo ispravljanje greške, koje su u ponedjeljak pokušali radnici VG Komunalca.

To je taj dio ulice napravio još smješnijim. Nije smiješno stanarima zgrada u Malogoričkoj, koji sa strepnjom čekaju prve kiše jer bi mogle vodom napuniti njihove podrumske garaže.

Četiri dana nakon što smo im postavili pitanja, u utorak su odgovorili iz velikogoričke gradske uprave.

– Po završetku radova nadzorna služba Grada uočila je više nedostataka na obnovi kolnika i pješačke staze Malogoričke ulice. Zatražili su i njihovo otklanjanje. Izvođač radova je tako 14. runja promijenio poklopac podzemnog hidranta u Malogoričkoj. Popravak pješačke staze na dijelu ulazne rampe od deset metara nisu izgrađeni u skladu s građevinskim normama – napisao je Dubravko Katulić, pročelnik Upravnog odjela za komulane poslove dodajući da će se kod ulaza u garaže ugraditi novi rubnjaci.

Malogorička ulica: obnova
Ovaj dio Malogoričke već je jednom popravljan nakon uređenja, radnicima slijedi popravni ispit / Foto: Gorica.info

Radove na ispravljanju svih uočenih nepravilnosti, navodi dalje Katulić, ići će na trošak VG Komunalca, osim ugradnje novih rubnjaka u dužini 30 metara. To će se platiti iz gradskog proračuna, tako se barem može naslutiti iz službenog odgovora gradskog pročelnika. Ako smo dobro zaključili, to će, opet platiti građani. Ne zna se koliko, ali podsjetimo da su ih dosadašnji radovi koštali 600.000 kuna.

malogorička ulica - obnova
U Malogoričkoj je osvanuo novi poklopac šahta. Bravo, majstori! / Foto: Gorica.info

Sjetimo se i da su iz VG Komunalca, odmah nakon što smo ih pitali zašto Malogorička nakon njihove obnove ne sliči ni na što, rekli da je problem u gradu kao investitoru jer nije predvidio ugradnju novih rubnjaka. S novim rubnjacima Malogorička ulica, tvrdili su iz VG Komunalca, izgledala bi potpuno drugačije.

No, pročelnik Katulić nam je također u svom odgovoru naveo da je grad naručio od VG Komunalca radove na obnovi kolnika Malogoričke ulice na način kako je obnovljena kolnička konstrukcija Ulice Augusta Šenoe. Pretpostavljamo da to znači obnova asfaltnog sloja bez zamjene rubnjaka. Provjerit ćemo koliko je bila uspješna obnova Šenoine i o tome vas sutra izvijestiti na našem portalu.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare