Povučena dva lijeka za liječenje prostate: Ne brinite, na hrvatskom tržištu postoje zamjenski lijekovi, poručuju iz Agencija za lijekove Tvrtka PharmaS povlači lijek Tamsulozin 0,4 mg kapsule, a tvrtka Cipla Croatia lijek Urimax 0,4 mg kapsule /// Oba lijeka kao djelatnu tvar koriste tamsulozinklorid ///

povučena dva lijeka za liječenje prostate
Ilustrativna fotografija: Pixabay

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (Halmed) objavila je da su s tržišta povučena dva lijeka za liječenje prostate iste djelatne tvari, ali različitih proizvođača.

Tvrtka PharmaS povlači lijek Tamsulozin 0,4 mg kapsule, a tvrtka Cipla Croatia lijek Urimax 0,4 mg kapsule. Oba lijeka kao djelatnu tvar koriste tamsulozinklorid. Tamsulozin i Urimax kapsule primjenjuju se kod muškaraca za liječenje funkcionalnih simptoma donjeg urinarnog trakta povezanih s povećanom prostatom.

Lijekovi se povlače iz regulatornih razloga

Serije lijekova povlače se iz regulatornih razloga, a u skladu sa Zakonom o lijekovima prema kojem serija lijeka može biti u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, ako joj prije ne istekne rok valjanosti.

Iako su povučena dva lijeka za liječenje prostate, na hrvatskom tržištu dostupni su drugi lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine drugih proizvođača, stoga povlačenje ovih lijekova ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta, navode iz Halmeda.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare