Loša obnova ulice u Gorici (4. dio): Prošlo je tek stotinjak dana od završetka radova u Šenoinoj ulici, a već je pregrađena građevinskim ogradama Asfalt je propao na više mjesta /// VG Komunalac kaže da o svemu treba pitati gradsku upravu /// Prepucavanje komunalnog poduzeća i gradske uprave plaćaju građani

loša obnova ulice u Gorici
Prepreka nasred novoobnovljene Šenoine ulice / Foto: Gorica.info

U uređenju Malogoričke ulice vodili smo se primjerom uređenja Ulice Augusta Šenoe u Velikoj Gorici. Tako su nam način radova, u kojima se ne mijenjaju rubnjaci nego se samo navlači novi sloj asfalta, objasnili iz goričkog Gradskog ureda za graditeljstvo. Budući su nam tu ulicu istaknuli kao primjer, krenuli smo provjeriti kakvo je tamo stanje.

Ukratko, to je još jedna loša obnova ulice u Gorici. Nije, doduše, primjer očajne obnove kao u slučaju notorne Malogoričke ulice. Ali što reći kada je novoobnovljena ulica, samo stotinjak dana nakon radova, već zapriječena građevinskim crveno-bijelim ogradama. Konkretno, ograđen je šaht i dvije rupe u asfaltu da netko s vozilom ne bi zapeo u njima.

 loša obnova ulice u Gorici
Rupa, rupa, rupetina… I strelica pokazuje gdje je / Foto: Gorica.info

Šminkanje nepotrebno, trebala je cjelovita obnova

– Asfalt u našoj ulici, budimo iskreni, i nije bio toliko loš. Kada su došli radnici i počeli presvlačiti ulicu novim asfaltom pitali smo se zašto su izabrali baš Šenoinu, a ne neku od susjednih ulica. Tamo je asfalt u očajnom stanju – objašnjavaju nam stanovnici Šenoine. Novac za ovo šminkanje mogao se drugdje mudrije iskoristiti.

Nemaju oni, naravno, ništa protiv obnove jer je ona, barem se tako činilo, izvedena puno bolje nego ova aktualna u Malogoričkoj ulici. Ipak, pitaju se zašto se nije išlo na cjelovitu obnovu, koja bi uključivala i promjenu cijevi i instalacija pod zemljom.

– Učestalo u našoj ulici pucaju vodovodne cijevi. I nedavno smo imali vodoskok. Valjda to odgovorni u gradu znaju i stvarno nas zanima zašto nisu promijenili te cijevi? – pitaju se stanovnici.

loša obnova ulice u Gorici
I još malo friških rupa u friškom asfaltu / Foto: Gorica.info

Sjetimo se svega ovoga za dvjestotinjak dana…

Radove u Šenoinoj izveli su radnici VG Komunalca. No, nisu baš bili najrječitiji u odgovoru na naše traženje objašnjenja što se događa i u toj ulici. Zanimalo nas je i koliko su građani platili ovu obnovu. No, još jedna loša obnova ulice u Gorici ostala je bez jasnog obrazloženja.

– Molimo Vas da se za sve tražene informacije obratite Gradu Velikoj Gorici, koji je naručitelj i nadzor nad provedenim radovima – kratko su nam odgovorili iz VG Komunalca.

Ma, pitat ćemo mi (opet) i Grad. No, ta igra između gradskog komunalnog poduzeća i gradske uprave postaje već naporna. Svi oni, prisjetimo se, žive od našeg novca, mi im dajemo za plaće. A oni se prepucavaju. Sjetimo se toga za dvjestotinjak dana. Sjetimo se toga te nedjelje, negdje usred svibnja 2021. godine, dok ćemo zaokruživati neke brojke, imena i liste na glasačkim mjestima…

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare