Velikogorički Most: Ako gradonačelnik Dražen Barišić ne može voditi naš grad, trebamo ići na prijevremene izbore Most traži hitan rebalans gradskog proračuna /// Dotaknuli su i problem ugovora Velike Gorice i ZET-a, te uređenja Malogoričke ulice

velikogorički most
Velikogorički Most ima niz primjedaba na rad Gradskog poglavarstva / Foto: Gorica.info

Velikogorički Most održao je u četvrtak konferenciju za novinare potaknuti stanjem u gradu koje, po njima, nije dobro. No, naravno jedna od tema koja je izbila u prvi plan bile su jutrošnje vijesti povezane s aferom u Janafu, Uskokom koji je počeo češljati VG Vodoopskrbu i naovdnom upletenošću goričkog gradonačelnika Dražena Barišića.

– Stvari moraju ići svojim tokom, ali građani ne smiju trpjeti zbog toga. Dakle, ako gradonačelnik ne može voditi grad, pozivamo ih da raspišu nove izbore – kazao je Damir Slojšek, predsjednik goričkog Mosta.

most nezavisnih lista
Foto: Most nezavisnih lista

Jedna od gorućih tema, o kojoj je danas pisao i portal Gorica.info, jest i odnos Grada Velike Gorice sa ZET-om. Ukinute su noćne linije od Zagreba do Gorice, nema više niti autobusa koji voze za Zrakoplovnu srednju školu. Mostovci upozoravaju da je trebalo izraditi studiju prometa i prometne infrastrukture kao bi Velika Gorica, uz ZET, imala i drugo rješenje. Tada ne bismo ovisili isključivo o ZET-u, napominju Mostovci. A ugovor Gorice i ZET-a ističe za manje od dva tjedna.

Financijska situacija u gradu nije dobra, a i slučaj sa ZET-om je, zapravo, dio tog manjka novca. Nije napravljen rebalans proračuna poput gotovo svih ostalih hrvatskih gradova. Stoga Most traži da se već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća stavi na raspravu financijski izvještaj i rebalans proračuna.

Još jednu temu koju je otvorio naš portal velikogorički Most prokomentirao je na presici. Radi se o slučaju katastrofalnog uređenja Malogoričke ulice. Mostovci traže odgovornost za greške u toj ulici, a ne prebacivanje loptice s gradske firme na upravni odjel i obrnuto.

Most kreće i u jačanje stranačke organizacije na području naše županije, pa je povjerenikom za Zagrebačku županiju postao Damir Slojšek.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare