Velikogoričkom gradonačelniku Barišiću ukinut saborski imunitet, DORH traži istražni zatvor, HDZ ostaje bez većine u Saboru

Velikogoričkom gradonačelniku Barišiću ukinut imunitet
Dražen Barišić

Velikogoričkom gradonačelniku Draženu Barišiću ukinut je saborski imunitet na kratkoj sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Bez imuniteta je ostao i Vinko Grgić, SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške. Barišića i Grgića se sumnjiči za trgovanje utjecajem i zloporabu položaja i ovlasti.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je odlučilo o odobravanju pokretanja postupka protiv Barišića i Grgića. Jednoglasno je odobren i zahtjev DORH-a za odobrenje o lišenju slobode i određivanju istražnog zatvora za HDZ-ovog i SDP-ovog gradonačelnika.

Neposredno pred početak sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva zaprimljen je DORH-ov zahtjev da se za Barišića i Grgića traže odobrenje za lišenje slobode i određivanje istražnog zatvora, rečeno je na sjednici Povjerenstva.

– Nakon što osumnjičenici budu ispitani, Uskok će donijeti odluku o daljnjem postupanju, odnosno o pokretanju istrage u predmetnom slučaju o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, priopćio je Uskok.

Cijelo prijepodne spekuliralo se hoće li velikogoričkom gradonačelniku Barišiću biti ukinut saborski imunitet, a sada je to i službeno.

Ako Dražen Barišić završi u istražnom zatvoru u pitanju je HDZ-ova saborska većina. To je ozbiljan problem za HDZ-ovu Vladu. Naime, sam zastupnik se treba odreći mandata podnošenjem ostavke ili staviti mandat u mirovanje i pristati da ga u Saboru zamijeni zamjenik. Dok se to ne dogodi, HDZ-u nedostaju ruke za glasanje.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare